Més de 100 migrants desembarquen a Lampedusa, mentre que els de l''Open Arms' continuen bloquejats

Hi han arribat en les últimes 48 hores amb els seus propis mitjans, amb petites embarcacions

Migrants embarquen a Lampedusa en un ferri que els portarà a Sicília.
Ara
19/08/2019
2 min

BarcelonaFins a 110 migrants en petites embarcacions han desembarcat a l'illa italiana de Lampedusa en les últimes 48 hores, mentre els que són a bord de l''Open Arms' continuen bloquejats, sense poder tocar terra, després que el ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, hagi prohibit atracar al vaixell humanitari de l'ONG badalonina. Les persones que han desembarcat a Lampedusa són migrants que han arribat a l'illa amb els seus propis mitjans –la majoria, amb petites embarcacions amb motor– i han estat interceptades per les autoritats italianes a prop de la costa.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En total s'han produït fins a tres desembarcaments d'aquest tipus en les últimes 48 hores, malgrat el decret de seguretat de Salvini que estableix sancions milionàries i penes de presó per a aquelles embarcacions que entrin en aigües italianes sense permís del ministeri de l'Interior. En concret, aquest matí han atracat a Lampedusa 37 persones procedents de Tunísia que han estat interceptades per la Guàrdia de Finança italiana. Abans ja havien desembarcat 57 migrants, i dissabte ho van fer 16 més.

És a dir, els últims dos dies han desembarcat més migrants a Lampedusa dels que hi ha en l'actualitat a bord de l''Open Arms', on continuen 107 persones després que algunes en fossin evacuades la setmana passada.

L''Ocean Viking' també espera port

A part de l''Open Arms', un altre vaixell humanitari, l''Ocean Viking', operat per les ONG Metges Sense Fronteres i SOS Mediterranée, continua esperant que li assignin un port on poder desembarcar els 356 migrants que porta a bord. La nau està en aigües internacionals entre Malta i Itàlia.

"És hora que Europa arregli el seu sistema trencat d'asil", ha afirmat Wallace Bowman, responsable de comunicació de Metges Sense Fronteres, que ha destacat que la solució més ràpida seria que el vaixell es dirigís a un port de Malta o Itàlia, segons les lleis internacionals. "Europa no s'ha responsabilitzat de compartir la reubicació d'aquestes persones al continent. Això ha de canviar amb urgència amb un sistema europeu compartit", ha afirmat.

L''Ocean Viking' va fer el primer rescat fa set dies. Segons Bowman, els migrants comencen a preguntar de manera més insistent quant temps trigaran a arribar a port.

stats