Internacional03/08/2015

El túnel del canal de la Mànega registra un nou intent d'entrada massiva

La policia francesa va aturar més de 1.700 intents per accedir a les instal·lacions del túnel

Efe/reuters
i Efe/reuters

ParísLes instal·lacions del túnel que uneix França amb el Regne Unit per sota del canal de la Mànega a la localitat francesa de Calais van registrar aquest diumenge un nou intent d'entrada massiva.

Inscriu-te a la newsletter Breu discussió amb una corresponsalEl que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La policia desplegada per garantir la seguretat a la zona va impedir 1.000 intents d'entrada als afores del recinte del túnel i va interceptar 700 immigrants més que havien aconseguit entrar a les instal·lacions, segons Gilles Debove, membre del sindicat de la policia francesa.

Cargando
No hay anuncios

Un membre de la Companyia Republicana de Seguretat (CRS), cos d'antiavalots francès, va ser ferit al cap per l'impacte d'una pedra.

La pressió migratòria va esclatar amb força a principis de la setmana passada, per la paràlisi parcial des del juny del port de Calais, on el conflicte laboral a l'empresa de ferris MyFerryLink ha obligat molts transportistes a esperar davant les instal·lacions del túnel per poder arribar al Regne Unit.

Cargando
No hay anuncios

Aquesta situació va provocar que molts immigrants s'amaguessin a dins els vehicles per arribar a l'altra banda del canal.

La setmana passada París va decidir enviar 120 agents per reforçar la seguretat, mentre que Londres va anunciar una inversió de 10 milions d'euros per a la construcció d'una àrea de protecció per als camions que vagin al Regne Unit.

Cargando
No hay anuncios

Els ministres de l'Interior francès i britànic, Bernard Cazeneuve i Theresa May, respectivament, aquest diumenge van insistir que la seva prioritat per posar fi a aquesta situació és "absoluta", però van recalcar que la seva gestió no pot dependre només de França i el Regne Unit.

En una declaració conjunta, van admetre la "desesperança" dels que es juguen la vida per creuar el canal, i van subratllar que la solució està en les ajudes al desenvolupament econòmic i social dels països d'origen per reduir el nombre d'immigrants que arriben a Europa.