Internacional19/09/2014

L'OTAN, satisfeta perquè els britànics "es mantenen units", i altres reaccions internacionals

Els governs d'Itàlia, Alemanya i República Txeca també celebren el resultat del referèndum escocès

Ara
i Ara

BarcelonaEl secretari general de l'OTAN, Anders Fogh Rasmussen, ha mostrat satisfacció perquè "el Regne Unit seguirà endavant com un país unit".

Inscriu-te a la newsletter Breu discussió amb una corresponsalEl que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Rasmussen ha emès un comunicat en què també expressa el seu "respecte a la decisió que han pres els escocesos en el referèndum" d'aquest dijous. El líder de l'Aliança Atlàntica ha fet menció a la condició de membre fundador de l'OTAN dels britànics, i ha assegurat que està "segur que el Regne Unit continuarà jugant un paper clau per mantenir forta l'aliança".

Cargando
No hay anuncios

Berlín aplaudeix la decisió escocesa

El portaven del govern alemany, Steffen Seibert, ha aplaudit la decisió majoritària dels escocesos de mantenir-se en el Regne Unit, i ha recalcat que "el context legal" de la consulta i de la prevista per Catalunya són "totalment diferents". Seibert ha reiterat el "respecte" expressat per la cancellera Angela Merkel pel procés del referèndum escocès, i ha evitat valorar les opcions dels governs català i espanyol.

Cargando
No hay anuncios

Matteo Renzi transmet la seva satisfacció a Cameron

El primer ministre italià, Matteo Renzi, ha transmès la seva satisfacció al seu homòleg britànic, David Cameron, pel resultat de la votació a Escòcia.

Cargando
No hay anuncios

Renzi, també en "qualitat del president de torn de la Unió Europea", ha assegurat que Europa "traurà profit" d'aquest referèndum, ja que permetrà "l'enfortiment de les accions comuns per donar respostes concretes a les peticions dels nostres ciutadans".

El primer ministre txec, "molt feliç"

Cargando
No hay anuncios

El primer ministre txec, Bouhslav Sobotka, s'ha mostrat "molt feliç" amb el resultat del referèndum escocès. El líder parlamentari de la República Txeca, país que es va separar d'Eslovàquia el 1993 mitjançant un acord polític entre ambdues parts, ha declarat que la victòria del no és una prova de què "el món encara no s'ha embogit del tot".

Segons Sobotka, si hagués guanyat el sí s'hauria iniciat una "onada de nacionalisme" que hagués desestabilitzat l'economia europea. "El millor futur d'Europa és la integració i no més esquinços".