Un míssil llançat pels rebels del Iemen contra un aeroport saudita fa 26 ferits

El regne àrab acusa el grup iemenita de cometre un "crim de guerra"

Un míssil llançat pels rebels houthis deixa almenys 26 ferits en un aeroport de l'Aràbia Saudita
Ara
12/06/2019
2 min

BarcelonaAlmenys 26 civils han resultat ferits a l'Aràbia Saudita per l'impacte d'un míssil llançat pels rebels xiïtes houthis del Iemen contra l'Aeroport Internacional d'Abha, al sud-oest del país, ha informat l'agència de notícies SPA, l'oficial del règim saudita.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El portaveu de la coalició àrab liderada per l'Aràbia Saudita, Turki al-Malki, ha assegurat que "a les 21.02 hora local (22.02 a Catalunya) va impactar un míssil hostil a la sala d'arribades de l'Aeroport Internacional d'Abha pel qual passen diàriament milers de viatgers i residents de diferents nacionalitats", recull la mateixa agència.

Al-Malki també ha apuntat que entre els ferits, de diferents nacionalitats, hi ha dues criatures. Vuit de les víctimes han estat hospitalitzades amb ferides de diferent gravetat, i els 18 restants han sigut atesos en el mateix aeròdrom.

Les autoritats militars "estan treballant per determinar el tipus de míssil utilitzat en l'atac terrorista". D'altra banda, les milícies houthis han reconegut l'autoria de l'atac a través del mitjà de comunicació 'Al-Masira', portaveu oficial d'aquest grup rebel.

"Crim de guerra"

Mishaal bin Fahm al-Sulami, president del Parlament saudita, ha declarat que l'atac suposa un "crim de guerra" per haver-se dirigit contra civils. Al-Sulami ha fet una crida al Consell de Seguretat de les Nacions Unides per classificar immediatament la milícia houthi com a grup terrorista per haver violat reiteradament el dret internacional.

Des que va començar la guerra del Iemen, alguns estats àrabs del golf Pèrsic van engegar l'operació Tempesta Decisiva, formant una coalició per intervenir en el conflicte. Tots els països que participen en aquesta operació estan governats per autoritats sunnites i tenen l'objectiu d'inclinar la balança en contra dels rebels houthis, que són de majoria xiïta i reben suport de l'Iran.

Els saudites acusen els rebels houthis de violar la legislació internacional mentre asseguren que ells mai bombardegen civils. Però la majoria d'organitzacions internacionals denuncien que la coalició encapçalada per l'Aràbia Saudita també ha comès autèntiques "atrocitats" al Iemen. Amnistia Internacional, per exemple, reitera que l'Aràbia Saudita, amb l'armament que compra a països com Espanya, "ataca hospitals, col·legis, mercats, casaments, funerals, vehicles civils..."

El conflicte del Iemen va esclatar a finals del 2014 quan els houthis van ocupar Sanà i més províncies del país. Els rebels van aconseguir fer fora del poder el president Abdo Rabu Mansur Hadi, que es va exiliar a Riad i va traslladar la capital provisional del govern a la ciutat iemenita d'Aden.

stats