BarcelonaLa primatòloga Jane Goodall, que ha consagrat la seva vida a l'estudi dels ximpanzés i que ha revolucionat l'estudi dels animals en llibertat, rep aquest vespre el XXVII Premi Internacional Catalunya, que anualment entrega la Generalitat.
El guardó reconeix cada any algun personatge internacional que hagi contribuït amb el seu treball a desenvolupar els valors culturals, científics o humans arreu del món.
"No només ens ha descobert i explicat la vida dels grans simis, més similars a nosaltres del que creiem, sinó que també ens ha donat una nova visió de la biosfera", va dir Xavier Rubert de Ventós, president del jurat, sobre Goodall, en la presentació del premi al Palau de la Generalitat al mes de maig.
Una vida dedicada a l'estudi dels primats
Jane Goodall va néixer a Londres el 1934 i amb només 23 anys ja va viatjar a Kènia. Des de llavors ha dedicat tota la seva vida a l'estudi dels primats en aquest continent, en una tasca de conservació de la naturalesa que li ha valgut un centenar de premis al llarg de la seva carrera.
El seu coneixement dels ximpanzés és tan profund que és capaç d'imitar la seva manera d'expressar-se amb molta exactitud i la seva voluntat divulgativa fa que no sigui difícil poder presenciar una d'aquestes demostracions.
En una entrevista al diari ARA el mes de maig, coincidint amb una de les seves visites a Barcelona, Goodall va fer una crida a salvar el planeta davant l'amenaça del canvi climàtic.