Internacional18/12/2016

Homes armats segresten almenys 14 turistes en un castell medieval de Jordània

Els atacants haurien mort deu persones en una onada de tirotejos a Al-Karak, que ha afectat les comissaries. Hi ha 27 ferits

ARA i AGÈNCIES
i ARA i AGÈNCIES

BarcelonaUn nombre indeterminat de turistes han estat segrestats al castell medieval de la ciutat jordana d'Al-Karak, on s'ha fet fort un grup d'homes armats després d'haver matat deu persones en una onada de tirotejos a la ciutat que han afectat diverses comissaries de policia. Entre les víctimes hi ha una dona de nacionalitat canadenca, dos civils i quatre policies jordans. També hi ha 27 ferits, alguns en estat crític.

Inscriu-te a la newsletter Breu discussió amb una corresponsalEl que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La policia ha pogut alliberar 10 persones, entre les quals hi havia turistes estrangers, però encara queden més ostatges. El primer ministre Hani al-Mulki ha dit al Parlament que quatre policies han estat morts i que la policia i l'exèrcit tenen encerclat el castell. Ningú ha reivindicat l'atac per ara. Se senten trets a l'interior, i la policia ha intentat neutralitzar els assaltants amb gasos lacrimògens.

Cargando
No hay anuncios

Segons fonts de la seguretat jordana, els atacants han disparat en diversos punts des de cotxes en marxa i entre quatre i sis s'haurien atrinxerat al castell de l'era de les croades agafant alguns turistes com a ostatges, segons informa Al-Arabiya. L'agència Al-Ghad explica que hi ha almenys 14 visitants estrangers atrapats al castell.

Al-Karak és una ciutat de 170.000 habitants a uns 120 quilòmetres d'Aman, que és una popular destinació turística, amb la ciutadella medieval a 900 metres del nivell del mar. Fins ara Jordània havia quedat relativament al marge de l'activitat terrorista tot i que hi ha hagut alguns incidents aïllats.

Cargando
No hay anuncios

El novembre del 2015 un capità de policia va obrir foc contra un centre d'entrenament de l'exèrcit nord-americà. Tot i que el govern el va presentar com un pertorbat, segons algunes fonts tenia vinculació amb el Daeix (acrònim àrab de l'Estat Islàmic). Es creu que milers de jordans s'han unit a les files del grup liderat per Abu Bakr al-Baghdadi. Jordània participa en la coalició internacional liderada pels Estats Units contra el Daeix a Síria, en una intervenció molt criticada dins el país, per les morts de civils musulmans.

Al novembre tres soldats de les forces especials nord-americanes que participen en la missió de formació de l'exèrcit jordà van ser assassinats a les portes de la seva base al sud del país.