Internacional25/07/2013

La guerra civil a Síria ja ha deixat més de 100.000 morts

Mentre cada dia augmenta la xifra de víctimes, els Estats Units i Rússia continuen sense posar-se d'acord per fixar la data de la cimera de Ginebra

BarcelonaLa guerra civil de Síria ja ha deixat més de 100.000 morts pels enfrontaments entre partidaris i detractors del règim, i també per la dura repressió del govern de Baixar al-Assad, segons les Nacions Unides.

Inscriu-te a la newsletter Trump ha evolucionatEl que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Més de dos anys després de l'inici de les manifestacions al país, el març del 2011, el que en un principi havia de ser l'extensió de la Primavera Àrab i les demandes de més democràcia al país, ha acabat desembocant en una de les crisis humanitàries més greus des del genocidi de Ruanda el 1994.

Cargando
No hay anuncios

Més de 2.000 víctimes durant el Ramadà

Unes 2.000 persones han perdut la vida a Síria des de l'inici del Ramadà, el 10 de juliol. La majoria de les víctimes són civils.

Cargando
No hay anuncios

Es calcula que entre els dos bàndols, han mort unes 1.300 persones (800 al costat rebel i unes 500 fidels al règim d'al-Assad).

A l'espera de la Cimera de Ginebra

Cargando
No hay anuncios

El secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, intenta buscar el màxim consens entre els Estats Units, que ja han presentat un pla en cas que s'hagués d'intervenir a Síria, i Rússia, que bloqueja una intervenció de l'ONU a través del seu veto al Consell de Seguretat.

Washington i Moscou fa mesos que intenten organitzar a Ginebra una conferència que impulsi un procés de pau al país, de moment sense data.

Cargando
No hay anuncios

Dos milions de refugiats

El conflicte ja ha deixat més sis milions de desplaçats, dos dels quals han decidit sortir del país des que va començar el conflicte. Es calcula que més d'un 25% de la població ha fugit de casa seva.

Cargando
No hay anuncios

Alguns han optat per quedar-se a prop del país en zones on són pocs els enfrontaments, mentre que altres han optat per travessar les fronteres i anar-se'n a camps de refugiats. El Líban és el país que ha rebut més gent procedent de Síria, amb uns 600.000 refugiats, mentre que el segon és Turquia, amb més de 400.000.

D'altres han optat per desplaçar-se a Egipte o fins i tot a Grècia. L'arribada massiva en aquests indrets de ciutadans sirians ha fet aparèixer la xenofòbia dels ciutadans locals envers els nouvinguts, que volen accedir a una llar més digna o al mercat laboral.

Cargando
No hay anuncios

La llista de refugiats cada cop va en augment i les diferents agències i ONGs continuen recaptant fons per proveir de materials necessaris als refugiats i als països que els acullen.

Volen deixar de ser refugiats

Cargando
No hay anuncios

Entre totes les dificultats n'hi ha una que als desplaçats els cansa. L'estatus de ser 'refugiat' i ser considerat com a tal, una situació provisional que es converteix en permanent.

Alguns no saben si esperar que la situació de Síria acabi tornant al país, n'hi ha que es volen quedar al país on estan com a refugiats però han de superar traves per normalitzar la seva situació, i d'altres hauran de decidir anar a un tercer país que no sigui on estan com a refugiats.