Internacional04/03/2015

El govern francès rebutja impulsar una llei que prohibeixi pegar als nens

"No vull dividir el país en dos, entre els partidaris de donar una bufetada a un nen i els que hi estan en contra", afirma la secretària d'estat de Família, Laurence Rossignol

Efe
i Efe

ParísLa secretària estat francesa de Família, Laurence Rossignol, ha deixat clar que l'Elisi no és favorable a una llei que prohibeixi pegar als nens, després que el Consell d'Europa hagi considerat aquest dimecres que França viola la Carta Social Europea en no prohibir els càstigs físics de manera prou contundent. "Les evolucions de la societat no es fan a cop de codi penal. No ho farem amb una llei. No vull dividir França en dos, entre els partidaris de donar una bufetada a un nen i els que hi estan en contra", ha afirmat Rossignol. De fet, el 82% dels ciutadans francesos s'oposa a prohibir el càstig físic als nens, segons un recent estudi. Tot i això, el nombre de persones que confessa haver pegat a un nen ha disminuït, i ha passat del 84% el 1999 al 67% deu anys més tard.

Inscriu-te a la newsletter Breu discussió amb una corresponsalEl que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons la decisió del Comitè Europeu de Drets Socials (CEDS), publicada aquest dimecres però avançada dilluns passat per 'Le Monde', la legislació francesa "no preveu una prohibició prou clara, obligatòria i precisa" dels càstigs físics als infants . El Codi Penal no permet la violència greu, però perviu "una incertesa sobre un 'dret de correcció' reconegut per la justícia", afegeix la sentència. I aquesta falta de claredat constitueix, segons el CEDS, una violació de la Carta Social Europea, ratificada per França el 1999. És per això que el comitè ha fet aquesta condemna, la primera que fa aquest organisme després de la denúncia presentada per una ONG.

Cargando
No hay anuncios

Va ser la britànica Associació per a la Protecció dels Infants (APPROACH) la que va acudir a aquest organisme per denunciar l'"absència de prohibició explícita i efectiva de tot càstig físic a un nen en l'entorn familiar, escolar o altres". La sanció no implica una multa, però pot fer que França sigui condemnada pel Tribunal Europeu de Drets Humans.