Internacional05/09/2013

La NSA també accedeix a la informació encriptada a internet

L'agència d'espionatge nord-americana té accés a la majoria de missatges xifrats, segons una nova filtració de Snowden

Ara
i Ara

BarcelonaL’Agència de Seguretat Nacional (NSA) dels Estats Units no en té prou amb accedir a les comunicacions dels nord-americans i dels ciutadans d’arreu del món. L’agència secreta també està guanyat “la seva particular guerra secreta contra l’encriptació”, és a dir, contra els missatges xifrats que s’envien a través d’internet, com la informació bancària, segons unes noves filtracions de l’exanalista de la CIA Edward Snowden publicades ahir pel diari 'The Guardian', l’equip d’investigadors de ProPublica i diari el nord-americà 'New York Times'. Els equips de tècnics han aconseguit tenir accés a gairebé la majoria d’aquestes comunicacions gràcies a “grans ordinadors, enganys tècnics, ordres judicials i persuasió” a les grans empreses de comunicació.

Inscriu-te a la newsletter Breu discussió amb una corresponsalEl que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Suport d’empreses tecnològiques

Cargando
No hay anuncios

Per poder trencar totes les barreres existents actualment a internet, la NSA ha treballat amb empreses tecnològiques nord-americanes i estrangeres “per introduir debilitats als productes comercials encriptats, assegurant-se així l’accés a informació que els clients creuen que és segura”, detallen els mitjans de comunicació. A més, l’Agència hauria debilitat de forma deliberada els estàndards d’encriptació internacional que han d’adoptar les empreses de serveis d’arreu del món per no tenir cap mena de problema per accedir a la informació que desitgen.

El 'NYT' se suma a les filtracions

Cargando
No hay anuncios

En aquest darrer paquet de filtracions de Snowden s’hi afegeix el diari 'New York Times'. Fins ara el britànic 'The Guardian' ha liderat la publicació dels documents, de la mà de la nord-americana ProPublica, que ahir també firmava una informació que deixa de nou palès el llenguatge col·loquial utilitzat en els correus interns de les agències d’espionatge. De fet, en un dels documents del britànic Government Communications Headquarters (GCHQ) del 2010 s’informa que “grans quantitats de material encriptat a internet es poden explotar”. I un altre document afegeix: “Tots aquells que encara no n’havien estat informats han quedat bocabadats!”.