Qui és el veterà del Dia D que li diu a Zelenski: "Ets el nostre heroi"?

"Ets el salvador d'Europa", li diu a l'ucraïnès un excombatent de la Segona Guerra Mundial de 99 anys

ARA
2 min
Trobada emotiva del president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, amb un veterà de la Segona Guerra Mundial: "Ets el nostre heroi".

BarcelonaL'emocional abraçada d'un veterà de la Segona Guerra Mundial amb el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, s'ha fet viral a les xarxes. L'home, assegut en una cadira de rodes, estreny la mà del president ucraïnès i se li acosta per fer-li un petó: "Ets el salvador del poble", li diu, a la qual cosa el president ucraïnès respon: "No, vostè va salvar Europa". Però el veterà insisteix: "Tu ets el nostre heroi".

El moment va ser retransmès en directe per les grans pantalles que presidien els actes del 80è aniversari del Desembarcament de Normandia, el Dia D, a la platja francesa d'Omaha, un dels escenaris d'aquella batalla històrica. El primer ministre del Canadà, Justin Trudeau, acompanyava Zelenski quan es va acostar a saludar alguns dels veterans que participaven en la commemoració.

Un d'ells, amb gorra blava i una manta sobre les cames a la seva cadira de rodes, li agafa la mà per fer-li un petó i tots dos s'abracen, mentre el veterà li diu: "Ets el salvador del poble, em fas venir llàgrimes als ulls". Zelenski respon: "No, no, no, vostès van salvar Europa". "Tu ets el nostre heroi", insisteix l'ancià excombatent, que demana fer-se una fotografia amb Zelenski, que alhora li replica: "No, vostè és l'heroi". El president ucraïnès s'agenolla per fer-se la fotografia, i el vetarà li acaba dient: "Prego per tu".

Però qui és el veterà que ha protagonitzat un dels moments més emotius de la cerimònia d'aniversari del Dia D i, sens dubte, el més viral? Segons el New York Times, es tracta de Melvin Hurwitz, de 99 anys, i natural de Frederick, una localitat de l'estat de Maryland, als Estats Units. El diari ha confirmat la identitat a través d'una neboda seva, Sarah Hurwitz Robey. La dona ha explicat al diari estatunidenc que el seu oncle era a Normandia en nom de la Best Defense Foundation, un grup sense ànim de lucre que organitza reunions per als veterans de la Segona Guerra Mundial. Segons la fundació, Hurwitz va ser assignat a la Vuitena Força Aèria dels Estats Units i va servir com a artiller de ràdio en un B-17, el bombarder massiu conegut com la Fortalesa Voladora.

stats