Apunyalament a Alemanya
Internacional Europa Act. fa 0 min

Detingut un home en relació amb l'apunyalament múltiple a Alemanya

L'atac va deixar tres morts i vuit ferits, cinc dels quals greus

ARA
3 min
Forenses de la policia alemnaya revisen el lloc dels fets, aquest dissabte a Solingen, a Alemanya

BarcelonaLa policia ha detingut aquest dissabte un home en relació amb l'apunyalament múltiple de divendres a la nit a Solingen, a l'oest d'Alemanya. Almenys tres persones han mort i vuit més han resultat ferides, cinc de les quals es troben en estat greu, aquest divendres a la nit en un atac amb arma blanca a la ciutat de Solingen, a l'oest d'Alemanya, durant un festival de música. La policia, que treballa amb la hipòtesi que es tracta d'un atemptat terrorista, encara busca l'autor dels fets, que ha aconseguit fugir.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons han explicat diversos testimonis al diari local Solinger Tageblatt, l'atac es va produir cap a un quart de nou del vespre, a la plaça Fronhof, una de les principals de la ciutat, on s'estava celebrant un dels concerts del festival. Allà, segons confirma també el portaveu de la policia de Wuppertal, Sascha Kresta, "l'autor va atacar diverses persones de forma aleatòria" i va apuntar directament al coll de les víctimes, cosa que els fa pensar que es tracta d'un “atemptat” i no del resultat d'un brot psicòtic, com s'havia teoritzat en un principi. Lars Breitzke, un dels assistents, explica al mateix mitjà com va adonar-se que alguna cosa no anava bé quan va veure el rostre d'una de les cantants. "I de sobte una persona va caure a un metre de mi", diu Breitzke, que llavors va fixar-s'hi i va veure més persones a terra i diversos bassals de sang.

Des d'aleshores, s'ha perdut la pista de l'atacant. "La policia té desplegades un gran nombre de forces al voltant del centre històric de Solingen, entre les quals forces especials. En aquest moment, s'estan interrogant víctimes i testimonis", ha assegurat en un comunicat la policia del Rin del Nord-Westfàlia, la regió de la ciutat. El mateix cos de policia també ha demanat a la població que eviti el centre de Solingen, que ha quedat acordonat, i que, en cas de tenir-ne, faciliti informació sobre l'autor dels fets.

A primera hora de la tarda de dissabte, la policia alemanya ha confirmat la detenció d'un individu en relació amb l'apunyalament múltiple. Segona el diari alemany Bild, la policia hauria donat amb el sospitós gràcies a la trucada d'un dels assistents al concert que ha reconegut el presumpte agressor al carrer.

El ministre de l'Interior de la regió, Herbert Reul, que s'ha desplaçat al lloc dels fets, ha apuntat que l'agressor possiblement actuava en solitari i ha demanat no difondre especulacions sobre qui pugui ser. "La qüestió és aconseguir atrapar l'autor. Algú ha atacat arbitràriament persones i les ha matat sense que tinguem cap idea del motiu", ha explicat.

Solingen, un municipi de prop de 160.000 habitants i molt proper a les ciutats de Colònia i Düsseldorf, celebrava els 650 anys d'història de la ciutat amb un "Festival de la Diversitat" que havia de durar fins diumenge, però que ha quedat cancel·lat. Un dels organitzadors de l'esdeveniment, Philipp Müller, ha explicat que la gent va poder abandonar l'acte "commocionada, però amb calma".

"Aquesta nit tothom està commocionat, horroritzat i molt trist a Solingen. Tots volíem celebrar plegats l'aniversari de la nostra ciutat i ara haurem de plorar els morts i ferits. [...] Se m'omplen els ulls de llàgrimes quan penso en les persones que hem perdut", ha lamentat l'alcalde de la localitat, Tim Kurzbach, en un missatge publicat a les xarxes socials.

L'atac es produeix pocs mesos després d'un altre atac amb arma blanca, a la ciutat de Mannheim, on un policia va morir i cinc persones van resultar ferides. A principis d'aquest mes, el govern alemany va anunciar que volia reduir la mida màxima dels ganivets que es poden portar en públic.

stats