França

França jutja 51 homes per les violacions a una dona durant deu anys instigades pel seu marit

Els abusos sexuals es van cometre amb la dona inconscient, drogada per la seva parella

2 min
Gisele Pèlicot al judici per violació de Mazan

ParísUn dels casos d'abusos sexuals més atroços que es recorden a França ha arribat a judici aquesta setmana. Un tribunal d'Avinyó jutja 51 homes per les violacions a una dona que el seu marit havia drogat amb medicaments fins a deixar-la inconscient. La policia ha documentat almenys 92 violacions al domicili familiar que van tenir lloc durant gairebé una dècada, entre el 2011 i el 2020. Al banc dels acusats s'asseuen el marit de la víctima i una cinquantena d'homes que la policia ha pogut identificar com a presumptes autors dels abusos sexuals pels vídeos que havia gravat el seu home.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els fets són colpidors. Segons ha determinat la investigació, el marit de la víctima buscava en una pàgina web de contactes homes per mantenir relacions sexuals amb la seva dona mentre ell mirava i ho filmava. Abans de la cita, l'home administrava somnífers i altres medicaments a la seva dona, que actualment té 72 anys, fins a deixar-la pràcticament inconscient. El marit assegura que els homes amb qui contactava sabien que la dona estaria inconscient i, de fet, els donava tota mena d'instruccions per evitar que es despertés, com no fer soroll o escalfar-se les mans amb el radiador abans de tocar-li el cos.

La víctima mai recordava res al despertar-se i es va assabentar dels fets a través de la policia l'any 2020, quan el marit i pare dels seus tres fills va ser detingut per filmar dones per sota de les faldilles en un centre comercial. Quan els investigadors van analitzar l'ordinador de l'home, hi van trobar els vídeos de les violacions. Per a la dona va ser un xoc i va tardar setmanes a assimilar els fets. El primer que va dir a la policia és que el seu marit era "una bona persona". Ell assegura que mai va cobrar diners dels autors dels abusos.

Visita al neuròleg

La víctima mai havia sospitat res, tot i que durant anys havia visitat neuròlegs pels problemes de memòria i els marejos que patia a conseqüència de la medicació que li administrava el marit abans dels abusos sexuals. La dona pensava que tenia algun problema neurològic i li van arribar a fer un escàner del cervell, que no va revelar cap problema. De fet, en tots els exàmens mèdics mai li van trobar cap patologia que expliqués els forats de memòria i els marejos. També havia visitat sovint el ginecòleg queixant-se de dolor vaginal, sense que se li diagnostiqués res més enllà d'alguna inflamació, probablement provocada per les violacions.

La víctima, en un acte de dignitat i de voler "que la vergonya canviï de camp", ha demanat que el judici sigui públic, amb presència de mitjans de comunicació, i no es faci a porta tancada. El jutge ha acceptat la demanda. Els acusats s'enfronten a penes de fins a 20 anys de presó per "violació agreujada".

stats