Internacional21/10/2013

Els EUA van espiar 70,3 milions de comunicacions a França en 30 dies

Ho revela el diari 'Le Monde' a partir d'informacions facilitades per Snowden

Efe
i Efe

Els Estats Units van interceptar 70,3 milions de comunicacions emeses des de França en 30 dies, de finals del 2012 a començaments del 2013, segons documents de l'Agència Nacional de Seguretat (NSA) publicats avui pel diari 'Le Monde'.

Inscriu-te a la newsletter Trump ha evolucionatEl que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Aquesta quantitat d'intercepcions es va produir entre el 10 de desembre i el 8 de gener, amb una mitjana de tres milions de comunicacions espiades cada dia, encara que hi va haver un pic de gairebé set milions el 24 de desembre i el 7 de gener, segons assenyala el diari, que destaca el caràcter "massiu" d'aquest espionatge.

Cargando
No hay anuncios

Els principals objectius de la NSA a França eren persones sospitoses de tenir vincles amb activitats terroristes, però també altres de relacionades amb el món empresarial i dels negocis, així com polítics o funcionaris.

El dispositiu d'espionatge consistia en la gravació automàtica de les converses o els missatges quan s'activa un determinat número de telèfon que interessa. Els SMS també eren capturats des del moment en què incloïen certes paraules claus. A més, es guardava el registre històric de les connexions de cada número de telèfon considerat un objectiu.

Cargando
No hay anuncios

Les tècniques utilitzades per dur a terme aquestes intercepcions apareixen als documents de la NSA amb dos codis diferents, DRTBOX i WHITEBOX, que, en els 30 dies assenyalats, van representar 62,5 milions i 7,8 milions, respectivament, de comunicacions espiades.

'Le Monde', que va obtenir la informació de la documentació de l'extècnic de la NSA Edward Snowden, transmesa després pel periodista Glenn Greenwald, recorda que França no és el país més espiat per nombre de comunicacions capturades pels Estats Units, ja que a Europa Alemanya i el Regne Unit el superen. En l'últim cas, però, aquesta vigilància es va fer amb l'assentiment de les autoritats britàniques.

Cargando
No hay anuncios

El ministre francès de l'Interior, Manuel Valls, ha considerat avui que la informació conté "revelacions xocants" que requereixen "explicacions", segons ha dit en una entrevista amb l'emissora Europe 1.