Internacional13/07/2012

Etiòpia condemna diversos periodistes i activistes per delictes de terrorisme

Els periodistes han sigut condemnats per uns “articles que inciten al terrorisme”. Les penes van dels 8 anys de presó a la cadena perpètua

Agències
i Agències

Adis AbebaEl tribunal suprem d'Etiòpia ha condemnat aquest divendres a periodistes i activistes polítics a dures penes de presó per delictes de terrorisme, segons ha informat el Comitè de Protecció dels Periodistes. Un dels condemnats és el reputat periodista Eskinder Nega, que passarà 18 anys a la presó. L'autor ja està detingut per la publicació d'un article sobre la primavera àrab i la seva possible influència a Etiòpia que també criticava la polèmica llei antiterrorista del país. Dos periodistes més, Abiy Teklehymanot i Mesfin Negash, han sigut condemnats a penes de 8 anys, tot i que no les compliran, ja que estan ambd exiliats. El tribunal suprem ha conside

Inscriu-te a la newsletter Breu discussió amb una corresponsalEl que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El govern etíop utilitza la lluita antiterrorista com a excusa per silenciar les pacífiques veus dissidents” ha assegurat Mohammed Keita, del Comitè de Protecció dels Periodistes.

Cargando
No hay anuncios

La Unió Europea ja ha mostrat la seva preocupació per les condemnes als periodistes i activistes. La cap de la diplomàcia comunitària, Catherine Ashton, ha indicat que la “falta de transparència” de la definició del delicte de terrorisme pot “afectar a la llibertat d'expressió i d'associació” i ha expressat la seva preocupació per la duresa de les sentències.

La constitució d'Etiòpia assegura la llibertat de premsa, però la seva aplicació està limitada a la pràctica, especialment per la Llei de Premsa i Accés a la Informació del 2008, segons un informe de la Freedom House. “Els periodistes tenen poques garanties de gaudir d'un judici just, i els càrrecs estan motivats, en molts dels casos, per disputes personals, afirma l'informe.