Què fa Trump servint patates fregides en un McDonald's?

El candidat republicà porta la campanya a un local de la cadena a l'estat clau de Pensilvània per acusar Harris de mentidera

ARA
21/10/2024
2 min

BarcelonaQuan falten pràcticament dues setmanes per a les eleccions nord-americanes, Donald Trump veu com les enquestes li somriuen i retalla distàncies amb la seva rival demòcrata, Kamala Harris. Els dos candidats a ocupar la Casa Blanca van frec a frec a les enquestes, que auguren els comicis nord-americans més ajustats en molts anys, i l'expresident s'aferra a qualsevol recurs per continuar guanyant suports. És en aquest context que aquest diumenge ha traslladat la seva campanya a un restaurant McDonald's de l'estat clau de Pensilvània.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Trump s'ha plantat al local de la franquícia, situat als afores de Filadèlfia, s'ha posat el davantal i ha estat treballant durant uns minuts al restaurant, on ha cuinat patates fregides i n'ha servit a alguns clients a través de la finestreta per recollir comandes des del cotxe. Darrere d'aquest peculiar acte de campanya hi havia un nou atac a Harris, a qui el candidat republicà acusa d'haver-se inventat que de jove havia treballat en un McDonald's.

"M'encanta McDonald's. M'encanten les feines. I crec que és inapropiat que algú digui per tot arreu que va treballar en un McDonald's [...] quan no hi va treballar mai -ha dit Trump-. M'encanta aquesta feina, crec que tornaré", ha afegit.

Trump servint patates fregides en un Mc Donald's de Pensilvània

Segons la campanya de Harris, la vicepresidenta va treballar durant l'estiu del 1983 en un McDonald's de la ciutat d'Albereda (Califòrnia), precisament cuinant patates fregides i atenent a la caixa registradora. Tot plegat per pagar-se els estudis a la Universitat de Howard, a Washington, tal com sol explicar la candidata per mostrar proximitat amb les classes treballadores i distanciar-se de Trump, que va heretar l'imperi del seu pare.

El republicà, que és un gran consumidor de menjar ràpid i que el 2019 va arribar a repartir hamburgueses de McDonald's en un esdeveniment de la Casa Blanca, ha acusat sense proves diverses vegades Harris d'haver-se inventat aquesta part del seu currículum. Ian Sams, portaveu de la demòcrata, li ha respost aquest diumenge que menteix per desesperació: "Ell no pot entendre què és tenir una feina d'estiu perquè li van donar milions en safata de plata i després els va desaprofitar", ha reblat.

Donald Trump servint menjar en un McDonald's de Pensilvània

Harris no esmenta a les seves memòries la seva experiència a McDonald's i, segons apunta l'agència Efe, la primera vegada que n'hauria parlat en públic hauria estat en la seva primera campanya presidencial del 2019, quan es va unir als treballadors en vaga d'aquesta empresa a Las Vegas. McDonald's ha evitat respondre diverses sol·licituds d'informació de mitjans nord-americans que demanaven confirmar si Harris va treballar al restaurant fa 40 anys.

Trump, això sí, té un llarg historial difonent falsedats sobre el passat dels seus rivals polítics. De fet, va ser un dels principals defensors de la teoria de la conspiració que l'expresident Barack Obama (2009-2017) havia nascut a Kenya i que, per tant, la Constitució nord-americana li impedia ser president.

stats