L'FBI investiga el tiroteig als afores del club de golf de Trump com un presumpte "intent d'assassinat"

L'expresident no ha estat en perill en cap moment, segons informa la policia

3 min
Donald Trump en un míting a Las Vegas

WashingtonEls agents del Servei Secret dels Estats Units han obert foc aquest diumenge a la tarda contra un home armat a prop del club de golf de l'expresident Donald Trump a Palm Beach, a Florida. L'incident s'ha produït sense que el republicà s'hagi trobat en perill en cap moment, segons ha informat la policia local. L'equip de campanya de Trump, que ha informat immediatament sobre els fets, només havia dit que el seu candidat estava "sa i estalvi". L'FBI ja està investigant el cas com "el que sembla un segon intent d'assassinat contra Trump".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els agents han detingut un home -segons algunes fonts, blanc d'uns 60 anys- que, en un principi, havia intentat fugir amb un cotxe, i que ara mateix està sota custòdia policial del Servei Secret, segons informa la CBS. El sospitós portava dues motxilles, una càmera Go Pro i anava armat amb una AK-47 amb mira telescòpica, segons ha exposat la policia local en una roda de premsa conjunta amb el Servei Secret i l'FBI després del succés.

Trump estava jugant a golf al seu club de Palm Beach quan un agent del Servei Secret, que estava un forat per davant seu, ha vist el canó d'un rifle sobresortint d'una de les tanques que envolten el club, segons ha explicat el xèrif Ric Bradshaw del comtat de Palm Beach. Bradshaw ha calculat que l'expresident estava a unes 300-500 iardes de distància del tirador, uns 274-475 metres. Una AK-47 té un rang d'abast de fins a 650 metres.

En veure el canó, l'agent ha obert foc contra el sospitós. "No tenim clar si l'individu va poder tornar el tret als nostres agents", ha exposat Rafael Barros, representant de l'oficina de Miami del Servei Secret, que ha dit que desconeixia si l'home havia arribat a disparar. El Servei Secret ha confirmat que "el nivell d'amenaça és alt" i l'FBI ha fet una crida que si qualsevol ciutadà té més informació sobre el cas es posi en contacte amb les autoritats. També s'ha ordenat l'evacuació de tot el voltant del club de golf de Trump. De moment no es tenen més detalls sobre l'incident i les motivacions de l'autor.

Comunicat de la Casa Blanca

Trump ha enviat un correu electrònic a la seva llista de recaptació de fons dient que hi havia hagut trets "a prop" seu, però que està "sa i estalvi". La Casa Blanca ha informat en un comunicat que el president Joe Biden i la vicepresidenta i candidata demòcrata, Kamala Harris, han estat informats de l'incident al camp de golf Trump International, on l'expresident estava jugant. Tots dos estan "alleujats de saber que està sa i estalvi".

El succés es produeix dos mesos després de l'atemptat contra Donald Trump durant el míting de Butler, en què Thomas Crooks va obrir foc contra el magnat. Una de les bales va ferir l'orella dreta del republicà i va matar un dels assistents de l'acte. Encara no estan gaire clares les motivacions de Crooks, però, segons exposen les autoritats a càrrec de la investigació, no s'ha trobat cap indici que fos un atac amb motivacions partidistes.

El tiroteig va marcar un punt d'inflexió en la campanya agitant la por del retorn de la violència política als Estats Units, un capítol que el país havia tancat després de l'atemptat contra Ronald Reagan el 1984. Tot i que l'atemptat va quedar ràpidament en un segon pla després de la renúncia de Joe Biden com a candidat, Trump l'ha seguit capitalitzant en els seus mítings i aparicions públiques.

stats