Estats Units

Un adolescent de 14 anys mata a trets quatre persones en un institut de Geòrgia, als Estats Units

La policia afirma que l'autor del tiroteig, que ha deixat una trentena de ferits, serà jutjat per assassinat com si fos un adult

ARA
2 min
Almenys quatre morts i nou ferits després d'un tiroteig a l'institut de Geòrgia

BarcelonaCom a mínim, 4 persones han mort en un tiroteig en un institut de Geòrgia, als Estats Units, que ha deixat almenys 30 ferits, segons ha avançat la cadena nord-americana CNN i han confirmat fonts policials. L'autor del tiroteig, un estudiant del centre de 14 anys, està sota custòdia policial i, segons les autoritats locals, serà jutjat pels càrrecs d'assassinat com si fos un adult. L'adolescent havia estat interrogat l'any passat com a sospitós d'amenaces a internet sobre un tiroteig a una escola, segons ha informat l'FBI.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons ha afirmat al policia, dues de les víctimes del tiroteig eren estudiants de l'escola de secundària Apalachee de Winder, Mason Schermerhorn i Christian Angulo, tots dos de 14 anys, i les altres dues eren els professors Christina Irimie i Richard Aspinwall, de 53 i 39 anys, respectivament. L'Oficina d'Investigacions de Geòrgia ha informat a través de les xarxes socials que nou persones —vuit estudiants i un professor— havien estat traslladades a hospitals de la zona, on han estat ateses pel personal mèdic. Totes estan en procés de recuperació.

El tiroteig, perpetrat amb un fusell semiautomàtic AR-15, és el 45è registrat aquest any en un centre educatiu als Estats Units, segons el recompte de la CNN.

El xèrif del comtat de Barrow, Jud Smith, ha explicat a una periodista que no es coneix cap vincle entre l'atacant i les víctimes. Tanmateix, com que l'autor era estudiant del centre, hi ha una investigació en marxa per esbrinar "tots els aspectes d'aquesta persona", inclosa "la seva connexió aquí a l'escola", ha informat el director de l'Oficina d'Investigacions de Geòrgia, Chris Hosey.

El centre de secundària hauria rebut una trucada dimecres al matí en què se l'advertia que hi hauria tirotejos en cinc escoles i que Apalachee seria la primera, segons han afirmat a la CNN fonts policials de Geòrgia. Però per ara no es té constància que cap altre centre educatiu de la zona hagi rebut amenaces.

En imatges emeses pels mitjans locals, es veu el centre evacuat, amb ambulàncies i efectius policials a l'exterior.

Almenys quatre morts i nou ferits després d'un tiroteig en un institut de Geòrgia.

El risc de les armes d'assalt

Joe Biden ha lamentat les morts pel tiroteig i ha reiterat que no es pot "continuar acceptant això com a normal". En un comunicat, el president dels Estats Units ha aprofitat per recordar el problema endèmic de les armes al país: "El que hauria d'haver estat un alegre retorn a l'escola a Winder, Geòrgia, s'ha convertit ara en un altre recordatori horrible de com la violència armada continua destrossant les nostres comunitats. Els estudiants d'arreu del país estan aprenent a agafar i cobrir en comptes de llegir i escriure. No podem continuar acceptant això amb normalitat", recull el text.

En aquest sentit, Biden també aprofita l'avinentesa per reclamar al Congrés que aprovi una resolució per prohibir les armes d'assalt: "Després de dècades d'inacció, els republicans al Congrés han de dir finalment «Ja n'hi ha prou» i treballar amb els demòcrates per aprovar una legislació de sentit comú sobre seguretat d'armes", ha afegit el president.

stats