Menjar gats i executar bebès: els vídeos clau del debat Trump-Harris

Harris i Trump han mostrat dues visions enfrontades del país i dels seus reptes

ARA
3 min
Trump i harris saludant-se abans de l'inici del debat

BarcelonaDonald Trump i Kamala Harris s'han enfrontat aquesta matinada en el primer cara a cara televisat, que podria ser també l'únic per a les presidencials del 5 de novembre. Els dos candidats han entrat al plató virtualment empatats a les enquestes, amb l'objectiu de convèncer una minoria d'indecisos que decanti el resultat. Després de setmanes de discussions sobre el format i les regles, el debat s'ha emès en directe per la cadena ABC des de Filadèlfia, Pensilvània –un estat clau–, sense públic i amb els micròfons silenciats durant el temps de l'oponent per evitar que s'interrompessin. Era el segon debat presidencial després de la desastrosa intervenció de Joe Biden a la CNN el juny, que va desencadenar la seva retirada. A 55 dies per als comicis, Harris ha volgut posar en evidència les mentides de Trump, però no ha detallat tampoc els elements clau de quina serà la seva política, més enllà d'una retòrica centrada a construir el futur i donar suport al creixement econòmic de la classe mitjana.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Recollim cinc moments clau del primer debat electoral entre Kamala Harris i Donald Trump aquest dimarts a la nit a la cadena ABC News.

"Hola, soc Kamala Harris"

Encara que sembli un acudit, que Harris s'hagi presentat així davant de Donald Trump té tot el sentit del món, ja que era la primera vegada que es veien cara a cara. A més, que hagi dit el seu nom a l'hora d'encaixar les mans també pot ser una indirecta per les vegades que Trump ha fet burla de com es pronuncia "Kamala". A més, ha estat Harris qui s'ha hagut d'acostar a Trump. En el debat amb Biden no hi va haver encaixada.

"Hola, soc Kamala Harris"

"La gent marxa dels seus mítings perquè són llargs i avorrits"

Harris ha convidat els teleespectadors a "anar a un dels mítings de Trump", per adonar-se que la gent marxa perquè són "llargs i avorrits" i perquè el candidat només parla d'ell mateix: "No el sentireu parlar de vosaltres, de les vostres necessitats, dels vostres somnis i desitjos".

"Executen nadons"

Una de les mentides més sonades que ha dit Trump durant el debat aquesta nit ha estat durant el bloc dels drets reproductius. El republicà ha afirmat falsament que hi ha estats on es pot avortar als nous mesos i executar nadons just després de néixer. Un fet que ha estat contestat per Harris i desmentit pels moderadors.

Trump assegura que hi ha estats on es permet avortar als nous mesos

"Els immigrants s'estan menjant els gossos i els gats"

Trump, conegut per les nombroses falsedats respecte a la immigració, en aquesta ocasió s'ha sumat al carro de la informació falsa que circula per xarxes on s'assegura que els migrants s'estan menjant els animals de companyia dels ciutadans d'Ohio. "Les persones que entren al nostre país s'estan menjant els gossos, els gats, les mascotes que hi viuen. Això està passant al nostre país, és una vergonya”, ha dit l'expresident.

Trump: “Les persones que entren al nostre país s'estan menjant els gossos, els gats, les mascotes"

"M'és igual el que ella sigui"

Trump s'ha tornat a enfangar amb la identitat de Harris. El moderador li ha preguntat sobre les seves polèmiques declaracions en què qüestionava que la demòcrata fos negra. El republicà s'ha tornat a enredar a l'hora de respondre: "No m'importa. No m'importa el que sigui. No m'importa. Uh, fas un gran enrenou per una cosa... No em podria importar menys. El que ella vulgui ser està bé per a mi... Tot el que puc dir és que vaig llegir que no era negra... i després vaig llegir que era negra!"

Trump: "El que ella vulgui ser està bé per a mi... Tot el que puc dir és que vaig llegir que no era negra"
stats