Internacional07/06/2013

Els Estats Units utilitzen els servidors de Google, Facebook o Apple per investigar els seus ciutadans

La notícia arriba un dia després de que el diari anglès 'The Guardian' publiqués que l'administració Obama compilava en secret els registres telefònics de milions de persones

Ara
i Ara

BarcelonaEl diari nord-americà 'The Washington Post" ha revelat aquest divendres que l'Agència Nacional de Seguretat (NSA) i l'FBI haurien accedit als servidors de nou grans empreses d'internet per extreure'n informació útil per a Intel·ligència. Segons el rotatiu, que basa la seva informació en un document secret al qual ha tingut accés la NSA i l'FBI, s'haurien servit del programa PRISM per investigar dades dels ciutadans amb la connivència de grans empreses com Microsoft, Google, Apple, Yahoo, Skype o YouTube. Aquest programa, posat en marxa per l'administració Bush després de veure's obligada per la Cort d'Intel·ligència estrangera a cancel·lar el pla secret d'ordres de vigilància anterior, ha sigut molt útil als EUA per seguir la Primavera Àrab i la guerra civil siriana, entre altres successos.

Inscriu-te a la newsletter Trump ha evolucionatEl que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La majoria de les empreses citades per 'The Washington Post' han desmentit que hagin permès l'accés als seus servidors a la NSA i a l'FBI. Microsoft, que segons el diari nord-americà hauria sigut la primera companyia a sumar-se al programa PRISM, ha assegurat que no participa en cap campanya de recol·lecció de dades del govern i que només compleix "amb sol·licituds sobre comptes o identitats específiques". En la mateixa línia s'han manifestat Google, Apple i Yahoo, que han asseverat que mai han donat accés als seus servidors a cap agència governamental.