Internacional 12/01/2013

Els Estats Units no construiran l'Estrella de la Mort

Prop de 35.000 persones havien signat una petició oficial per demanar a la Casa Blanca que fes una rèplica de l'estació espacial de 'La guerra de les galàxies'

Reuters
1 min
L'Estrella de la Mort de 'La guerra de les galàxies'

WashingtonL'administració Obama ha frustrat les esperances dels fans de 'La guerra de les galàxies' en rebutjar una petició oficial que demanava al govern dels Estats Units que construís l'Estrella de la Mort, l'estació espacial fictícia que era capaç de destruir planetes a la saga cinematogràfica creada per George Lucas. "L'administració comparteix el vostre desig per la creació de llocs de treball i la defensa nacional, però una Estrella de la Mort no és a l'horitzó", ha explicat Paul Shawcross, el responsable de l'oficina de pressupostos de la Casa Blanca per a la ciència i l'espai. "L'administració no està a favor de fer esclatar planetes", ha escrit Shawcross en resposta a les 34.435 persones que havien signat la petició a la web de la Casa Blanca. El govern nord-americà accepta peticions i respon a les que obtenen més suport popular.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els signataris d'aquesta curiosa petició argumentaven que el projecte permetria crear llocs de treball i reforçaria la defensa dels Estats Units, però el seu cost hauria estat molt elevat, especialment en un moment en què el govern està buscant maneres de retallar la despesa i reduir el deute. "La construcció de l'Estrella de la Mort té un cost estimat de 850.000 bilions de dòlars. Estem treballant per reduir el dèficit, no per ampliar-lo", ha recordat Shawcross.

stats