Internacional 23/04/2015

Escalada de tensió entre Rússia i els Estats Units per les violacions de l'alto el foc a l'est Ucraïna

En les últimes setmanes han revifat els combats al Donbass, que han posat en perill els acords de Minsk pactats al setembre

Ara
1 min
Militars ucraïnesos circulen amb un vehicle militar per una carretera de Donetsk / EFE

BarcelonaEls Estats Units han acusat Rússia de construir sistemes de defensa aèria a l'est d'Ucraïna i d'entrenar els rebels pro-russos i trencar així els acords de pau de Minsk. Després de mantenir una presència relativament estable, Rússia està enviant unitats addicionals, segons el departament d'Estat dels EUA. El secretari d'Estat, John Kerry, va trucar dimecres al seu homòleg rus per demanar-li que retiri les seves forces de l'est d'Ucraïna, segons ha explicat una font del departament a Reuters.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El Kremlin ha reaccionat ràpidament i aquest dijous ha assegurat que els Estats Units estan entrenant l'exèrcit ucraïnès a la zona de conflicte, la qual cosa també violaria els acords. Washington ha negat la presència de tropes nord-americanes al Donbass i ha afirmat que es tracta d'un "ridícul intent" per distreure l'atenció sobre les seves activitats a la regió.

Mentrestant, al front la treva es va debilitant. Aquest dijous el corresponsal de la BBC a la zona de conflicte assegura que els rebels pro-russos han bombardejat posicions de les forces governamentals de Kíev a la ciutat de Mariúpol. De fet, els combats al front han revifat en les últimes setmanes i tots dos bàndols s'acusen mútuament de trencar l'alto el foc.

stats