L'exèrcit augmenta el nombre d'efectius a la plaça Tahrir per enretirar les barricades dels últims dies
El centre de la capital egípcia viu el dotzè dia de manifestacions contra el règim del president Hosni Mubàrak amb una lenta recuperació de l'activitat a la resta de la ciutat
El Caire/Munic p { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; } Als voltants de la plaça Tahrir s'ha començat a concentrar un alt nombre d'efectius de l'exèrcit egipci, que intenten enretirar les barricades que s'han format durant els últims dies de protestes. Segons la cadena qatariana Al-Jazira, les forces armades negocien amb els manifestants per treure aquestes barricades. Egipte viu la dotzena jornada de manifestacions contra el règim de Hosni Mubàrak. La plaça Tahrir del Caire continua sent el centre de les protestes amb milers de persones i cues al voltant de gent que hi vol accedir. Fins aquest espai arriben cada vegada més personalitats significatives de la societat egípcia, no només de la vida política, sinó també empresarial. Es tracta de membres de les classes altes, considerades les elits del règim. Tot i això, la resta de la ciutat recupera de mica en mica l'activitat durant les hores centrals del dia, una activitat visible a través de comerços i el trànsit de vehicles als carrers. A això, hi ha ajudat el fet que l'inici del toc de queda s'hagi endarrerit a les sis de la tarda.
D'altra banda, la Secretària d'Estat nord-americana, Hillary Clinton ha advertit avui a la Conferència de Seguretat, que se celebra a la ciutat alemanya, dels “riscos a curt termini” en les revoltes populars d'Egipte, Tunísia i el Iemen. Clinton ha dit que la situació actual pot donar lloc a una “inestabilitat” que pot ser pitjor que l'actual i que els canvis poden comportar “una recaiguda en un règim autoritari”. La Secretària d'Estat ha exigit als governants àrabs afectats, com l'egipci Hosni Mubàrak, que “col·laborin amb la societat civil” i “preparin una transició democràtica ben organitzada, ben planificada i transparent”.
En aquesta conferència, la cancellera alemanya, també s'ha referit a la situació d'Egipte i ha garantit el suport de la Unió Europea als canvis que hi pugui haver al nord d'Àfrica. Però no considera adequat que s'avanci la celebració de les eleccions al país per iniciar la transició política. I ho ha fet també el primer ministre britànic, David Cameron, que ha demanat que la transició cap a una nova presidència i cap a la reforma política a Egipte siguin ràpides perquè el país recuperi l'estabilitat.