Internacional 23/07/2013

Prop de deu morts en enfrontaments entre partidaris i detractors de Mursi

La xifra total de morts ja ronda el centenar des que l'expresident va ser destronat i es van desencadenar protestes massives

Agències
2 min

El CaireEls enfrontaments entre partidaris i detractors de l'expresident Mohammed Mursi han deixat prop d'una desena de morts en tots els aldarulls que hi ha hagut des de dilluns a la tarda fins aquest dimarts al matí a la capital egípcia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Una persona ha mort i 15 han resultat ferides en un atac entre residents locals i venedors ambulants contra centenars de simpatitzants del derrocat Mohammed Mursi al costat de la Universitat del Caire aquest dimarts al matí, ha informat l'agència estatal a la seva web. Fonts de la policia han afirmat que es van tirar pedres i hi va haver trets. D'altra banda, segons la versió digital del diari 'Al-Ahram', es van incendiar diversos cotxes i la policia va dispersar la gent amb gas lacrimogen.

Dilluns a la nit més enfrontaments entre les forces de seguretat i els partidaris de Mursi van acabar amb almenys quatre morts, segons informen els Germans Musulmans. Policies vestits de paisà i franctiradors van atacar els islamistes que havien acampat a la plaça del Renaixement, situada al barri de Giza. El ministeri de sanitat ha confirmat deu ferits.

Alhora, també hi va haver disturbis a la plaça Tahrir dilluns a la tarda, quan els islamistes es dirigien a protestar davant l'ambaixada nord-americana, pròxima a la zona. Els acampats i opositors de l'expresident es pensaven que els volien desallotjar i treure'ls de la seva plaça simbòlica. Una persona va morir en els enfrontaments segons la televisió estatal, i els ferits els van traslladar fora de la zona de conflicte en motocicleta. La policia va intervenir amb granades i gasos lacrimògens.

Hores abans, la família de Mohammed Mursi havia demanat a les autoritats egípcies que alliberessin l'expresident i que, en cas de negar-s'hi, emprendrien accions legals a nivell local i internacional. De moment, la Unió Europea ha demanat que s'alliberin tots els presos polítics, iincloent-hi Mursi, així com que se celebrin eleccions "justes i democràtiques".

Durant la marxa islamista per la carretera que rodeja la capital també hi va haver aldarulls a la zona de Qaliub que van acabar amb tres morts, segons fonts dels serveis de seguretat.

La xifra total de morts ha arribat al centenar des que l'exèrcit va derrocar Mohammed Mursi el 3 de juliol. El cop d'estat va desencadenar protestes massives i enfrontaments entre islamistes, policia i opositors de l'expresident.

stats