L'assassí de Charleston: "No tinc cap més opció"
L'FBI investiga una pàgina web que hauria registrat Dylann Roof, on anuncia que vol passar a l'acció violenta contra els odis
BarcelonaEl dol continua a la ciutat nord-americana de Charleston per l'assassinat de nou feligresos negres a mans d'un jove blanc. Des del principi la policia ha titllat l'atac de "crim de l'odi" i els detalls que es van sabent sobre la vida de l'autor confés del tiroteig van en aquesta direcció. "No tinc cap més opció", va deixar escrit Dylann Roof, el jove de 21 anys acusat de la massacre, en un web que ara investiga l'FBI.
Les investigacions se centren en si Roof, detingut poques hores després de la massacre, és l'autor d'una pàgina web titulada 'The Last Rhodesian' (l'últim rhodesià), en referència a la colònia britànica regida per una minoria blanca a l'actual Zimbàbue, que és una apologia a l'odi contra els negres.
El web, que es va registrar al febrer, ja no funciona. Roof hi havia penjat fotografies en què apareix amb diverses pistoles, exhibeix la bandera de la Confederació i símbol del sud racista i esclavista, i crema l'emblema dels Estats Units.
El jove hauria escrit que lamenta que al seu estat no hi hagi un autèntic grup racista com el Ku Klux Klan ni 'skins heads' i que la violència racial només existeix a la xarxa. Al text, Roof afirma que ha triat la ciutat de Charleston "perquè és la ciutat més històrica" de l'estat de Carolina del Sud i perquè va arribar a tenir la proporció més gran de població negra.
"Se'ns diu que hem d'acceptar el que ens està passant perquè els nostres avantpassats ho van fer malament, però tot està basat en mentides històriques, exageracions i mites", es queixa l'autor del manifest, que acaba anunciant que passarà a l'atac. "No tinc cap més opció", afirma, i continua dient que "algú ha de tenir la valentia de portar [la violència racial] al món real". "I aquest algú haig de ser jo", diu.
Segons explica, Roof va tenir una infantesa sense problemes racials. "No em vaig criar racista a casa o en el meu entorn", afirma, però "vivint al sud, gairebé qualsevol persona blanca té alguna consciència racial, simplement pel nombre de 'negroes' [una forma antiga d'anomenar els negres fins i tot en llocs oficials] que hi ha, tot i que és una consciència superficial".
El seu "despertar real" va arribar el 2012, quan el jove només tenia 17 anys, la mateixa edat que Trayvon Martin, un afroamericà que va morir a Florida pels trets d'un vigilant blanc. "Zimmerman [l'assassí] era obvi que tenia raó", conclou Dylann.