Internacional 08/03/2022

Cristina Mas, des d'Odessa: "La ciutat té esperit de resistència, es prepara per a la invasió russa sense entrar en pànic"

Antoni Bassas connecta amb l'enviada especial de l'ARA a Ucraïna, que ja fa dies que és a Odessa, la ciutat que es prepara per a la invasió russa. Aquest matí la Cristina Mas publicava un vídeo en què una banda militar tocava 'Don't worry, be happy' just davant d'una barricada. "Aquest és l'esperit de resistència que viu la ciutat, no m'ho podia creure quan he sentit les primeres notes de la cançó", explica. Avui ha pogut accedir al centre de la ciutat, que està acordonada i plena de barricades, i que és on hi ha els edificis de les institucions de la ciutat i que és la zona més pròxima al port d'Odessa.

La Cristina ha pogut fer la connexió des d'un centre de defensa territorial, on s'apunten els joves ucraïnesos per donar suport a l'exèrcit. "Venen aquí a rebre entrenament militar amb reproduccions d'armes que no són reals, però aprenen com actuar en una guerra urbana i com cobrir-se entre ells. És veure en directe un entrenament de guerrilla", assegura.

stats