ALGÈRIA
Internacional23/10/2011

Un cooperant navarrès, testimoni del segrest al Sàhara

Alberto Jiménez opina que això "suposarà un abans i un després" en la cooperació a la zona

Efe
i Efe

PamplonaEl navarrès Alberto Jiménez Vallés de l'Associació de Treballadors i Tècnics sense Fronteres (ATTsF) es trobava al campament sahrauí de Rabuni (Tinduf, Algèria) en el moment en què van ser segrestats els tres cooperants (dos espanyols i una italiana) i allà està encara "afortunadament, fora de perill".

Inscriu-te a la newsletter Breu discussió amb una corresponsalEl que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Així ho ha manifestat aquest diumenge el coordinador de ATTsF, Alfonso Torres, que ha explicat que els cooperants viuen tots junts en uns mòduls i els segrestadors han entrat en un d'ells i en un altre no i Jiménez, casat i amb tres fills, "ha tingut la sort d'estar en el qual no han entrat".

Cargando
No hay anuncios

Els cooperants segrestats són la italiana Rossella Urru, del Comitè Italià per al Desenvolupament dels Pobles, i els espanyols Ainhoa Fernández de Rincón, de l'Associació Extremenya d'Amics del Poble Sahrauí, i Enric Gonyalons, cooperant de l'ONG basca Mundubat.

El cooperant navarrès ha explicat que estava sopant amb la italiana segrestada, "va sortir un moment a parlar amb la seva dona i mentre parlava amb ella va passar tot".

Cargando
No hay anuncios

Des de l'organització navarresa, han pogut contactar amb el seu company, que els ha tranquil·litzat sobre la seva situació i la de la resta de cooperants que romanen als campaments, un missatge que aquests ha estat traslladat a la seva família que resideix a Olite.

Segons han sabut, en les últimes hores Jiménez, a qui s'ha referit com "una persona experimentada", s'ha posat en contacte amb l'ambaixada espanyola. En opinió d'aquesta organització, que porta vuit anys treballant en el Sàhara, el que ha passat ha estat "molt greu" i és que els segrestadors "han entrat amb molta violència, a trets".

Cargando
No hay anuncios

La notícia ha causat una gran commoció en l'associació navarresa, ja que "per a res" tenien la sensació que aquest era un destí perillós, segons Torres, que ha opinat que en l'origen del segrest hi ha qüestions econòmiques i no polítiques, ja que "saben que segrestar un cooperant és rendible i com més soroll muntin més rendible serà".

Segons la seva opinió, els fets suposaran "un abans i un després" en la cooperació a la zona, ja que si fins ara "hi havia unes mesures de seguretat de perfil baix, a partir d'ara les mesures seran d'un perfil alt extrem"