Condemnat a un any de presó l'autor del vídeo de Mahoma
Basseley Ioussef ha estat detingut acusat d'incomplir la condemna que li van imposar els tribunals el 2010 per cometre un frau bancari al qual es van atribuir uns 625.000 euros en pèrdues
Los AngelesLa jutge Christina Snyder, de la cort del districte central de Califòrnia a Los Angeles, ha sentenciat aquest dijous a un any de presó Mark Basseley Ioussef, l'autor del polèmic vídeo que es burla de Mahoma, després que aquest admetés haver violat els termes de la seva llibertat.
Basseley Ioussef, sota els pseudònims de Nakoula Basseley Nakoula i Sam Basile, es va convertir en centre de crítiques i concentrava tota la ira de la comunitat islàmica internacional per ser el responsable del vídeo 'La innocència dels musulmans', que es burla del profeta dels mahometans.
Un avançament d'aquest vídeo, un clip de 14 minuts distribuït a través del canal de YouTube, va desencadenar una resposta violenta en diversos països del Magrib i el Pròxim Orient i va provocar diversos morts.
Basseley Ioussef, resident a Califòrnia, ha estat detingut poc després d'aquests incidents acusat d'incomplir la condemna que li van imposar els tribunals el 2010 per cometre un frau bancari al qual es van atribuir unes pèrdues de 800.000 dòlars –uns 625.000 euros–, segons el diari 'Los Angeles Times'.
Per aquest delicte Mark Bassely Ioussef va passar 21 mesos a la presó, i quan va quedar en llibertat se li va imposar com a condició que no accedís ni a ordinadors ni a internet sense permís de les autoritats.
Aquest dijous, l'acusat ha admès haver comès quatre delictes, incloent el d'utilitzar noms falsos, perquè la fiscalia li retirés diversos càrrecs en contra, com el de mentir a la policia quan va assegurar que el seu paper en 'La innocència dels musulmans' es va limitar al de guionista.
El magistrat li ha denegat l'arrest domiciliari i ha optat per enviar-lo de nou a la presó, perquè considera que l'acusat mantindria una actitud d'"engany continuat".
Després de quatre anys de presó quedarà en llibertat condicional durant quatre anys.