Alemanya condemna una dona per haver negat l'Holocaust

El tribunal considera que l'acusada, reincident, incita a l'odi racial

Haverbeck atén al judici que l'ha condemnat per negar l'holocaust.
Agències
17/10/2017
2 min

BerlínTé 88 anys, és alemanya i va estar casada amb un funcionari nazi. Ursula Haverbeck, coneguda com 'l'àvia nazi' ha tornat a ser condemnada per haver negat l'Holocaust i l'existència de les cambres de gas al camp d'extermini nazi d'Auschwitz. La dona ja compta amb altres sentències inculpatòries per delictes similars que no s'han executat, a l'espera que es resolguin els recursos plantejats per la seva defensa.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En l'últim cas jutjat, Haverbeck afrontava una imputació del tribunal de primera instància del districte berlinès de Tiergarten per incitació a l'odi racial. La fiscalia va acusar la negacionista reincident per la seva intervenció en un acte organitzat el gener del 2016 en un local de la capital alemanya, on va afirmar diverses vegades que l'Holocaust no havia existit, "el que dirien cada vegada més i més jueus", i va assegurar que no hi havia "res de veritat" a les cambres de gas d'Auschwitz, on "no van ser assassinats ni milions ni centenars de milers".

La seva última condemna datava de l'any passat, quan un jutjat de Verden (nord d'Alemanya) la va sentenciar a dos anys i sis mesos de presó per haver negat també l'Holocaust.

La seva pròxima cita amb la justícia serà d'aquí un mes, a l'Audiència Provincial de Detmold, on s'estudiarà el recurs que va presentar contra la condemna de vuit mesos de presó que li va imposar un jutjat de la ciutat també l'any passat.

La dona, que va estar casada amb l'exfuncionari nazi Werner Georg Haverbeck, va ser condemnada llavors per haver enviat una carta a l'alcalde de Detmold, Rainer Heller, en què afirmava que el camp d'extermini d'Auschwitz va ser un camp de treball. A la ciutat s'hi estava jutjant un antic guàrdia d'Auschwitz, Reinhold Hanning, de 94 anys, per complicitat en 170.000 casos d'assassinat, i el procés va motivar l'octogenària a redactar aquesta carta.

Hanning va ser condemnat a cinc anys de presó per complicitat en els crims del nazisme, però va morir el passat mes de maig mentre encara estaven pendents de resolució per part del Tribunal Suprem els recursos presentats contra aquesta sentència.

stats