Internacional30/04/2016

Els furtius maten cada dia 90 elefants a l'Àfrica

Kènia crema més de cent tones d'ivori per demostrar la seva lluita contra el comerç il·legal

Ara
i Ara

BarcelonaGuerra al tràfic il·legal d'ivori. Països africans es reuneixen aquests dies a Kènia per traçar una estratègia global que permeti acabar amb la caça il·legal d'elefants i el mercadeig dels seus ullals, que ha posat els paquiderms en perill d'extinció.

A l'Àfrica moren cada dia 90 elefants. En els últims tres anys, els caçadors furtius n'han matat 100.000 exemplars. La majoria de les víctimes passarà a satisfer el mercat d'ivori il·legal, que al continent mou cada any més de 200 milions de dòlars, segons informa l'agència Efe. Els diners del negoci de l'anomenat 'or blanc' s'utilitza per donar suport a l'activitat criminal, conflictes armats i el terrorisme, segons The Giants Club [El Club dels Gegants], que aplega els presidents de Kènia, Uganda, el Gabon i Botswana, entre d'altres, així com conservacionistes i científics.

Cargando
No hay anuncios

Animals en perill d'extinció

"Aquesta és una oportunitat extraordinària per mostrar al món que sabem com aturar la caça furtiva, i perquè el món s'aixequi amb nosaltres i ens ajudi", afirma la ministra keniana de Medi Ambient, Judi Wakhungu, en la inauguració d'aquesta convenció internacional.

Cargando
No hay anuncios

Aprofitant aquesta trobada, el govern de Kènia ha volgut fer servir el focus mediàtic per destruir 105 tones d'ivori confiscat, que ha cremat en un descampat, així com 1,3 tones de banya de rinoceront. Es tracta de la partida més gran cremada mai fins ara.

El tràfic il·lícit d'ivori i banya de rinoceront és una important preocupació a l'est de l'Àfrica, on Kènia, Tanzània i Sud-àfrica són els principals països de sortida d'aquests productes, que després viatgen a la Xina, Tailàndia o el Vietnam.

Cargando
No hay anuncios

Les màfies asiàtiques compren les banyes als furtius per vendre-les a un preu molt elevat a aquests països, on amb aquestes banyes s'elaboren pocions suposadament curatives o afrodisíacs molt populars entre la població local.