La BBC avisa que l'exigència de la doble vacuna per a les persones de més de 12 anys allunya el turisme britànic d'Espanya

Hotelers de les Illes Canàries avaluen unes possibles pèrdues de fins a 400 milions d'euros si la mesura persisteix

LondresL'obligatorietat que manté Espanya d'exigir a partir dels 12 anys la doble pauta de vacunació per entrar-hi des de l'estranger pot allunyar molts turistes del Regne Unit tant de les costes de les Canàries com de les Balears, asseguren els grans turoperadors i també algunes associacions d'hotelers. La situació, segons la BBC, és especialment preocupant a les Illes Canàries, una destinació molt popular per als britànics durant el mes de febrer, quan totes les escoles del país tanquen una setmana, aquest any a partir del dilluns 14. Per entrar a Espanya des del Regne Unit, els menors de 12 anys no han de demostrar res, ni prova de vacunació ni test negatiu, però a partir dels 12 anys imperen les mateixes regles que per als adults, és a dir, "una prova vàlida que asseguri que s'està totalment vacunat".

Inscriu-te a la newsletter Breu discussió amb una corresponsalEl que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En declaracions a la BBC, Jorge Marichal, president de l'Associació d'Hotelers de Tenerife, assegura que aquest requisit podria costar a les illes prop de 400 milions d'euros. "Això només parlant dels hotels. Però si tenim en compte l'impacte en restaurants i altres serveis, és encara superior. Per a nosaltres, el mercat britànic és un dels més importants. Cada any, quan és normal, ens visiten més de 2,5 milions de britànics. Aquesta part de l'any és molt important. Tots aquests beneficis es perdran".

Cargando
No hay anuncios

Fins ara, segons dades del govern britànic, més de 52 milions de persones han rebut una primera dosi de la vacuna, fet que suposa el 91,2% dels majors de 12 anys; i més de 48 milions –el 84,5% dels majors de 12 anys– n'han rebut les dues. Atès el gran nombre de vacunats més grans de 12 anys, els problemes es presenten, bàsicament, per a les famílies amb fills de més de 12 anys que en el moment de viatjar només han pogut rebre la primera dosi perquè no han transcorregut les dotze setmanes d'espera per rebre la segona.

Per tant, tot i les queixes del sector, no sembla que l'impacte de l'obligatorietat de la mesura en la indústria turística hagi de ser important. En alguns casos, però, agències independents asseguren que la meitat dels seus clients han canviat els seus plans o els han posposat fins a Setmana Santa. Tui, el turoperador europeu més important, ha assegurat que les reserves per a les vacances de mitjans de febrer i per a Setmana Santa són comparables a les del 2019, abans de la pandèmia. Mèxic, la República Dominicana, Cap Verd i les Canàries apareixen com les destinacions més populars per als britànics.