Internacional11/12/2017

L'Aràbia Saudita permetrà els cinemes el 2018 després de 35 anys de prohibició

La primera pel·lícula que s'estrenarà serà la nova del mallorquí Agustí Villaronga

Ara
i Ara

BarcelonaLes sales de cinema de l'Aràbia Saudita tornaran a obrir les portes el 2018 després de gairebé quatre dècades tancades al públic, segons ha informat aquest dilluns el ministeri de Cultura del país en un comunicat. "La Comissió General per als Mitjans Audiovisuals ha iniciat el procés per atorgar les llicències d'obertura de cinemes al regne. Esperem que les primeres sales obrin les portes el març del 2018", ha explicat el ministre de Cultura i Informació, Awwad Alawwad.

Inscriu-te a la newsletter Trump ha evolucionatEl que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'Autoritat General de Mitjans Audiovisuals serà l'encarregada de donar llicències i permisos en un termini de 90 dies, tot i que encara necessita elaborar els reglaments corresponents.

Cargando
No hay anuncios

La nota emesa pel ministeri detalla que les pel·lícules que s'emetran a les sales seran sotmeses a censura "segons els criteris que s'apliquen als mitjans de comunicació del regne", entre els quals el respecte a les "normes i valors morals" de l'Aràbia Saudita.

La primera pel·lícula que s'estrenarà a les sales saudites és la superproducció hispano-britànica 'Born a king', dirigida pel mallorquí Agustí Villaronga i produïda pel madrileny Andrés Vicente Gómez, segons informa l'agència Efe. Aquest llargmetratge és el primer rodat al país saudita.

Cargando
No hay anuncios

El govern saudita preveu que el sector del cinema aporti 90.000 milions de rials (24.000 milions de dòlars) al PIB estatal. A més, segons els seus càlculs, el cinema permetrà la creació de 30.000 llocs de treball permanents i més de 130.000 temporals per a l'any 2030.

D'altra banda, les autoritats saudites esperen que per a l'any 2030 el país compti amb uns 300 cinemes i amb més de 2.000 pantalles.

Cargando
No hay anuncios

La decisió del príncep hereu, Mohamed bin Salman, posa fi a 35 anys de prohibició i va en la línia d'altres mesures similars, com facilitar l'entrada de les dones als camps de futbol, la purga contra alts càrrecs polítics i empresarials acusats de corrupció i el decret que permet a les dones conduir.