Brasil

S'estavella un avió i moren les 62 persones de bord, al Brasil

El president Lula da Silva ha assumit que tots els que anaven a bord han mort

ARA
2 min
Un avió amb capacitat per a uns setanta passatgers s'ha estavellat en una zona residencial al municipi brasiler de Vinhedo, a l'estat de São Paulo

BarcelonaUn avió s'ha estavellat aquest divendres a les 13.25, hora local, (a les 16.25, a Catalunya) en una zona residencial al municipi brasiler de Vinhedo, a l'estat de São Paulo, segons han informat els bombers locals. A l'aparell hi viatjaven 62 persones, entre elles 58 passatgers i quatre membres de la tripulació. Les autoritats locals han informat que no hi ha hagut cap supervivent.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La companyia aèria Voepass ha emès un comunicat en què confirma que accident l'ha patit un dels seus avions. "Voepass ha activat tots els mitjans per donar suport als implicats. Encara no hi ha confirmació de com s'ha produït l'accident ni de la situació actual de les persones a bord", recull el text.

El recorregut de l'avió accidentat

Vinhedo

BRASIL

Sao Paulo

PARAGUAI

Cascavel

ARGENTINA

100 km

BRASIL

Vinhedo

Sao Paulo

PARAGUAI

Cascavel

ARGENTINA

100 km

BRASIL

Vinhedo

PARAGUAI

Sao Paulo

Cascavel

ARGENTINA

100 km

El president Luiz Inácio Lula da Silva també ha assumit que totes les persones que anaven a bord han mort, en declaracions en un acte, i ha demanat un minut de silenci per a les víctimes. "Una notícia molt trista", ha dit en una publicació a les xarxes socials, i ha afegit: "Tota la meva solidaritat amb les famílies i amics de les víctimes".

Set equips del cos de bombers, protecció civil i la policia militar han estat mobilitzats a la zona de l'incident, però han suspès les tasques de rescat poc després, quan no han trobat cap supervivent. Les autoritats del municipi de Vinhedo han explicat l'avió ha caigut als jardins de darrere d'algunes residències, però que només una casa del complex residencial ha patit desperfectes, i cap veí ha resultat ferit.

Segons el mitjà local Globo, un equip d'experts d'investigació i forense s'ha desplaçat al lloc dels fets per identificar les víctimes del desastre. També el governador de Sao Paulo, Tarcisio de Freitas, ha viatjat al lloc de l'accident.

L'avió, model ATR-72-500, havia sortit de la ciutat de Cascavel i es dirigia a l'aeroport de São Paulo, segons l'aerolínia. Segons la pàgina Flight Radar, l'avió viatjava a 5.100 metres d'altitud abans de desplomar-se a 1.200 en dos minuts. Després es va perdre el senyal GPS. Mitjans locals informen que l'aparell, fabricat el 2010, constava en bon estat als registres de l'Agència Nacional d'Aviació del Brasil.

L'aeroport de Cascavel ha explicat que està en contacte amb famílies de possibles víctimes, però ha advertit que Voepass és l'únic organisme que disposa d'informació oficial sobre el cas.

Vídeos compartits a les xarxes socials mostren una aeronau que cau en vertical i va fent giragonses fins que s'enfonsa en una zona residencial. Tot seguit hi apareix una columna de fum.

Alguns testimonis explicaven a mitjans locals com havien viscut el moment de l'estavellament. "Em pensava que queia casa meva", deia una perruquera que fa 15 anys que viu a la zona a Uol. "La primera explosió va ser forta, va començar a sortir fum més fosc, i després van seguir diverses explosions, però amb intervals més separats les unes de les altres…", declarava a Uol un altre testimoni.

stats