S'eleven a onze les morts per l'huracà 'Michael' als EUA
El cicló ha afectat Florida, Carolina del Nord i Geòrgia, però ja ha perdut força
BarcelonaLes autoritats dels EUA han confirmat avui cinc noves morts per l'huracà 'Michael'. Amb aquestes, s'eleven a onze les víctimes mortals causades pel cicló, que en les últimes hores ha anat perdent força fins a convertir-se en tempesta tropical. El departament d'Emergències de l'estat de Virgínia ha comunicat que hi ha 520.000 persones sense electricitat i 1.200 carreteres tallades.
Les cinc morts confirmades se sumen a les sis ja conegudes: quatre es van produir a Florida, una a Carolina del Nord i una a Geòrgia, on una nena va morir en caure-li un estructura metàl·lica a sobre.
Tot i que el fenomen ha baixat d'intensitat, les autoritats adverteixen que encara hi ha perill.
El fenomen va arribar primer a Mexico Beach (Florida), on es van registrar vents de fins a 250 quilòmetres per hora, i després va anar avançant cap als estats de Geòrgia i Carolina del Nord i Carolina del Sud.
Trump va declarar la zona àrea de desastre total per agilitzar els recursos i l'assistència dels afectats, després que el governador de Florida, Rick Scott, l'hi sol·licités formalment a causa dels abundants i esperats danys que ha ocasionat.
Mentrestant, les autoritats locals continuen fent balanç de la magnitud de la devastació provocada pel 'Michael'. Els equips de rescat, per la seva banda, inspeccionen les zones afectades per localitzar possibles víctimes.
Abans de l'arribada de l'huracà, 375.000 persones ja havien rebut l'ordre d'evacuació. El governador Scott va ser clar, també hores abans: "És hora d'evacuar la costa. Els bombers i els policies no podran sortir enmig de la tempesta. Si s'escull seguir en una zona d'evacuació s'ha de buscar refugi immediatament", va advertir en un missatge a Twitter.
En un altre tuit un cop passada la pitjor fase de la tempesta, Scott va dir als habitants que només podien tornar a casa seva en el cas de rebre el permís de les autoritats.
El 'Michael' és el tercer huracà més fort que castiga la zona continental dels Estats Units, segons la seva pressió baromètrica, només per darrere de la tempesta de Tasca Day, el 1935, i el 'Camille' l'any 1969.