Internacional01/02/2016

Queen contra Trump: no volen que utilitzi 'We are the Champions'

S'afegeixen a una llarga llista d'artistes com Neil Young, R.E.M., Aerosmith o Adele que han criticat el polític per utilitzar els seus temes sense permís

Ara
i Ara

BarcelonaQueen no vol que Donald Trump utilitzi les seves cançons sense permís. El grup ha lamentat a Twitter que el polític conservador sortís a l'escenari a ritme de 'We are the Champions', un dels temes més icònics de la banda britànica, en contra de la seva voluntat.

Cargando
No hay anuncios

No és la primera vegada que el candidat republicà apareix a escena mentre de fons s'escolta aquesta cançó, fet criticat previament per Brian May, guitarrista del grup. El passat mes de juny el músic va explicar que buscaven "assesorament legal" perquè aquesta situació no es tornés a repetir, ja que Trump ha utilitzat la cançó de manera recorrent durant la campanya per l'elecció del candidat del Partit Republicà. "Estem en contra que la nostra música sigui una eina política", va assegurar May.

Trump, reincident

Cargando
No hay anuncios

Mesos enrere la cantant britànica Adele també s'havia pronunciat en contra que el llavors precandidat republicà a la presidència dels Estats Units, Donald Trump, utilitzés i un dels seus temes en la seva campanya. La portaveu de la solista va afirmar: "Adele no ha donat el seu permís per què s'utilitzi la seva música en cap campanya electoral".

L'empresari nord-americà feia servir com a música de fons 'Rolling in the deep', que pertany al segon àlbum de la solista londinenca. Durant un acte del magnat a Lexington, a Carolina del Sud, la cançó va sonar de fons i un corresponsal de la BBC britànica als EUA va expressar la seva sorpresa via Twitter.

Cargando
No hay anuncios

Nombrosos seguidors de la cantant van expressar el seu malestar a la xarxa, on alguns es mostraven "ofesos en nom d'Adele".

Amb el rock en contra

Cargando
No hay anuncios

Artistes com Neil Young, R.E.M. o Aerosmith també han vist com el precandidat republicà acompanyava mítings amb els seus temes sense el seu consentiment previ.

El juny del 2015, Trump va utilitzar la cançó 'Rockin' in the Free World' de Neil Young quan va anunciar que volia ser candidat dels republicans a la presidència del EUA. La companyia del músic canadenc va emetre un comunicat que explicava que Trump no tenia permís i indicava que Young donava suport a un altre candidat: "Donald Trump no va ser autoritzat per utilitzar 'Rockin' In The Free World' en l'anunci de la seva candidatura presidencial. Neil Young, ciutadà canadenc, és un simpatitzant del demòcrata Bernie Sanders per a la presidència dels Estats Units".

Cargando
No hay anuncios

Tres mesos més tard, Trump tornava a utilitzar una cançó sense el permís del seu autor. Es tractava del tema 'It's The End Of The World' del grup de rock R.E.M. La banda va publicar un comunicat en el seu web oficial que exigia a Trump no utilitzar la seva música en la seva "farsa de campanya política".

L'octubre passat va passar amb Aerosmith. La banda nord-americana va demandar Trump per utilitzar 'Drem On' també en la seva campanya electoral. El cantant Steven Tyler va assenyalar que perquè una cançó del grup soni en un acte polític han de donar el seu consentiment i que si Trump hagués demanat permís per fer-ho l'hi haurien denegat perquè no comparteixen el seu pla de govern.