Guerra al Pròxim Orient

Les acampades propalestines arriben a la Universitat de Barcelona: "Volem estendre l'exemple dels Estats Units i França"

Desenes d'estudiants dormen en tendes de campanya al claustre i preveuen quedar-s'hi almenys fins dimecres

Pau Lizana
i Pau Lizana

BarcelonaLes mobilitzacions universitàries en suport al poble palestí arriben a Barcelona. Després que unes 500 persones protestessin aquest dilluns al claustre de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona (UB), coincidint amb l'inici de l'operació israeliana sobre Rafah, desenes d'estudiants han decidit acampar-hi. "Volem estendre l'exemple que estem veient als Estats Units o a França", explica a l'ARA Pablo Castillo, el portaveu del Comitè Estudiantil de Solidaritat amb el Poble Palestí. "Considerem que des de la joventut no ens podem quedar al marge d'aquesta barbàrie", afegeix.

Inscriu-te a la newsletter Breu discussió amb una corresponsalEl que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Fins a tres organitzacions estudiantils havien convocat una concentració a les 18 h a l'entrada de la Facultat de Geografia i Història de la UB, al Raval, però un cop llegit el manifest, i per sorpresa, van convidar els assistents a fer el recorregut de cinc minuts que hi ha fins al claustre on van acabar acampant, a la plaça Universitat. Els estudiants, que reclamen que les universitats catalanes "trenquin relacions amb l'estat sionista" i amb "la resta d'entitats que hi fan negoci", han muntat una dotzena de tendes de campanya i s'hi estaran, almenys, fins dimecres.

Cargando
No hay anuncios

I és que aquest dimecres hi ha convocat un claustre extraordinari de la UB que ha de decidir si aprova una moció en suport al poble palestí que ja s'ha aprovat en el claustre de la Universitat Politècnica de Catalunya. Els assistents a la protesta d'aquest dilluns no patien per una possible resposta de la policia. "Hi ha elements que dificulten una actuació en aquest sentit, com les eleccions d'aquest diumenge", reflexiona Marc del Alcázar, portaveu d'Universitats amb Palestina.

Cargando
No hay anuncios

Tampoc s'han trobat oposició per part del rector de la Universitat, Joan Guàrdia, que en un escrit ha afirmat que vol "acompanyar aquest tipus d'iniciativa, tot vetllant pel pluralisme, per la convivència i pel respecte a l'activitat ordinària del centre". A parer seu, la protesta "demostra que la comunitat universitària és activa, és crítica i està compromesa" i que l'equip de govern de la UB "també ho està". "Em sento profundament commogut davant la desproporció en la resposta militar dels últims mesos, també davant del càstig a què s'està sotmetent la societat civil amb accions com el bloqueig de l'ajuda humanitària", ha dit per escrit.