cultura

20 anys del festival on (encara) no ha actuat Shakira

La programació del Festival de la Veu (a)phònica combina artistes consagrats amb altres d'emergents

2 min
Albert Pla & The Surprise Band actuaran al Club Natació Banyoles

BanyolesFa uns anys, en una edició de l'(a)phònica, l'organització va demanar als espectadors que escrivissin suggeriments en notes adhesives i algú va escriure: "Vull seure a primera fila i veure la Shakira". L'artista colombiana no ha actuat mai en el Festival de la Veu de Banyoles, però sí que ho han fet desenes d'altres artistes en les dinou edicions anteriors. Alguns ho tornaran a fer enguany, com Albert Pla, en aquesta ocasió acompanyat de The Surprise Band, La Iaia, Alba Carmona, aleshores amb Las Migas, o Salvador Sobral, que tancarà el festival amb un concert gratuït. Marina Herlop, Marc Parrot, Momi Maiga, Acorar, El Pony Menut són altres noms que conformen el cartell, juntament amb Alosa, De_paper, Cor de Teatre, Gorka Urbizu, Amaia Miranda i Mireia Calafell & Nil Ciuró. En total seran 20 espectacles i 19 activitats paral·leles que es duran a terme del 28 al 30 de juny en diferents escenaris de la ciutat.

La Iaia actuaran a l'Auditori de Banyoles.
La compositora, vocalista i pianista catalana Marina Herlop ha aconseguit un lloc destacat en l’escena de la música electrònica europea.
Salvador Sobral és un dels artistes que tornen a l'(a)phònica.

La programació barreja artistes consagrats amb altres d'emergents, que despunten tant en el panorama català com en el de l'Estat espanyol. Enguany l'(a)phònica oferirà tres estrenes, sis presentacions a les comarques gironines i un espectacle especialment ideat per al festival. Així mateix, el festival ha coproduït enguany dues propostes: Kairo, de Momi Maiga, i Emergències, de Mireia Calafell & Nil Ciuró.

La compositora i cantant Alba Carmona presentarà en primícia el seu segon disc en solitari, 'Cantora'.
El Festival (a)phònica ha coproduït Kairo, l'última proposta de Momi Maiga.
El Poni Menut portarà el seu espectacle familiar a l'(a)phònica.

Dissabte a les 12 h es presentarà el festival a Girona, a La Volta de la plaça de l'Assumpció de Sant Narcís, amb un concert gratuït de rúmbia (barreja de rumba i cúmbia) de la mà de Joan Garriga, acompanyat de Marià Roch al baix i veus, i Madjid Fahem a la guitarra i veus.

Hip Horns Brass Collective presenta un xou poderós que barreja la música de Nova Orleans, el hip-hop i altres elements propis dels estils afroamericans.
stats