Shakira confirma que s'està separant de Gerard Piqué

La parella no ha pogut superar l'última crisi i posa fi a gairebé 12 anys de relació

4 min
Shakira i Piqué en la presentació del disc 'Shakira', que ella va decidir presentar globalment des de l'Hotel W de Barcelona

BarcelonaLa cantant Shakira ha confirmat a través d'un comunicat de premsa difós per la seva agència de representació que ella i el futbolista Gerard Piqué han decidit separar-se. "Lamentem confirmar que ens estem separant. Pel benestar dels nostres fills, que són la nostra màxima prioritat, demanem respecte a la nostra privacitat. Gràcies per la comprensió", es pot llegir en el comunicat, recollit per diversos mitjans i per l'agència Efe. La parella, una de les més seguides per la premsa rosa a Barcelona, ha estat a l'ull de l'huracà des que el podcast Mamarazzis d'El Periódico va destapar que Shakira hauria enxampat el futbolista sent-li infidel amb una altra dona, de la qual no ha transcendit oficialment la identitat, tot i que diversos mitjans han indagat sobre qui podria ser. I és que les informacions i les especulacions han sigut moltes i diverses des d'aquell moment. Per exemple, alguns mitjans havien dit que aquest dissabte la parella anunciaria un "cessament temporal de la convivència".

Entre les qüestions que han transcendit des que dijous les periodistes Laura Fa i Lorena Vázquez van fer públic l'estat de la parella, hi ha que la cantant colombiana, de 45 anys, hauria estat atesa a la clínica barcelonina Teknon per un atac d'ansietat. Concretament, ¡Hola! assegurava que això hauria passat el 28 de maig, quan ella hauria necessitat ser traslladada amb una ambulància fins al centre sanitari. No obstant, la cantant ha hagut de desmentir la revista del cor a través de Twitter dient que l'ambulància va haver de traslladar el seu pare perquè havia patit una caiguda, i no a ella.

La repercussió mediàtica de les crisis de parella –algunes de certes i d'altres que no...– entre Shakira i Piqué ha sigut una constant al llarg de la dècada llarga de relació sentimental. Tot i això, en cap cas havia arribat a transcendir que ell hagués abandonat el domicili familiar, un fabulós xalet a Esplugues de Llobregat, per tornar al pis que tenia quan era solter al carrer Muntaner de la capital catalana. Per aquest motiu, quan això es va saber van saltar totes les alarmes i la premsa els ha començat a seguir fins que la parella ha hagut de fer pública la seva crisi definitiva. Arran del seguiment dels paparazzis, aquesta setmana transcendia com ell havia anat a la casa que compartia amb Shakira i, en comptes d'entrar amb la seva clau, els reporters gràfics que hi feien guàrdia havien observat que trucava al timbre i esperava que li obrissin la porta, cosa que per a molts va suposar que la relació estava ja vista per a sentència.

El brevíssim comunicat que ha emès la cantant posa fi a gairebé 12 anys de relació. Tal com va explicar ell en una entrevista, Shakira i Piqué es van conèixer a finals de l'any 2010 a Madrid i no en la gravació del videoclip de la cançó Waka waka, himne del Mundial de futbol de Sud-àfrica del 2010, tal com sempre s'havia dit. La relació va anar prenent cos des d'aquell setembre del 2010 i, davant de la insistència de la premsa, ella va haver de contestar en una roda de premsa que només eren "wakarumors". Finalment, la relació es va intensificar prou perquè els wakarumors es convertissin en una wakaconfirmació a través de Twitter, on ella va escriure amb una foto dels dos junts: "Us presento el meu sol".

Després de traslladar-se a Barcelona per viure al costat del seu xicot, l'artista de Barranquilla es va quedar embarassada del seu primer fill, el Milan, que va néixer el gener del 2013. Portaven dos anys de relació exactes quan es va quedar embarassada. Dos anys després del naixement del seu primogènit va arribar el Sasha, el seu segon i últim fill. Les dues criatures, que actualment tenen 9 i 7 anys, respectivament, van portar la cantant a plantejar-se abandonar la seva carrera artística, tal com ella va explicar. No obstant, el pare dels seus fills va ser qui la va impulsar llavors a seguir gravant discos i sortir a fer gires arreu del món. "Vaig decidir que quan el Sasha fos prou independent, tornaria a l'estudi d'enregistrament. Però no vaig tenir en compte el conflicte entre les meves dues ànimes i les pors que sorgirien. Em va sobrevenir la por escènica. Estava confusa, vaig tenir la temptació de retirar-me i deixar-ho tot [...]. El Gerard em va desbloquejar. Em va dir alt i clar que ell mai no em permetria que em retirés de la música. [...] Tenia raó, jo només estava espantada, terroritzada”, va explicar el 2017.

Shakira amb els seus fills

La parella, que creia estar predestinada –així ho van assegurar ells...– perquè van néixer el mateix dia –2 de febrer–, tot i que amb 10 anys de diferència, mai ha passat per la vicaria ni pel Registre Civil. Ella, que tampoc es va casar mai amb Antonio de la Rúa –fill de l'expresident argentí Fernando de la Rúa– a pesar d'haver-hi estat 11 anys, va explicar el 2020 en una entrevista a la CBS els tristos motius de per què no volia fer aquest pas. "L'ideal del matrimoni m'espanta. No som una parella tradicional. No vull que em vegi com la seva dona. Per mantenir la màgia vull que em vegi com a la seva nòvia, com aquella fruita prohibida. Per això prefereixo mantenir-lo atent i que pensi que tot és possible depenent del seu comportament", va explicar sobre una tècnica que, vista ara, es pot qualificar d'altament ineficaç.

Amb ella bolcada de nou en la seva faceta professional i amb ell dividit entre l'esport i el seu vessant empresarial, sembla que la relació s'ha diluït prou perquè els últims temps ell hagi despertat atenció mediàtica per les seves sortides nocturnes per l'upper barceloní, tal com han assegurat diversos mitjans. Però, a pesar de l'alta dedicació de tots a les seves carreres, això no ha pogut evitar que es vegin esquitxats també per escàndols més enllà de la seva vida personal. Ell, per uns àudios que assenyalen que suposadament hauria portat la Supercopa d'Espanya a l'Aràbia Saudita a canvi d'embutxacar-se 4 milions d'euros extres a través de la seva empresa Kosmos. Ella, acusada d'haver fingit viure a les Bahames quan suposadament vivia a Espanya entre el 2012 i el 2014 per no pagar 14,5 milions d'euros en impostos al país on cria els seus fills. Junts o per separat, Shakira i Piqué seguiran sent notícia durant temps.

stats