Hollywood

Sean Penn, fart dels rodatges, de l'amor i de les persones

L'actor de Hollywood ha desmitificat la seva carrera com a actor i el fet d'enamorar-se en una entrevista a 'The New York Times'

3 min
Sean Penn

BarcelonaL'home que durant anys ha viscut permanentment a les cartelleres del cinema està fart dels rodatges. Amb aquesta contundència ha contestat Sean Penn les preguntes de la periodista de The New York Times Maureen Dowd en una entrevista publicada recentment. Emparat per grans referents de masculinitat accentuada, com els seus companys de professió Dennis Hopper i Harry Dean Stanton, i sota els aforismes de Charles Bukowski, l'actor s'ha deixat seduir pels països en conflicte com Ucraïna, Bolívia o Veneçuela per desenvolupar projectes a cavall entre la filantropia i el periodisme. Amb qui ja no fa cap esforç per compartir passions és amb les dones, tot i el llarg historial sentimental que ha tingut. Ara la seva voluntat és "ser lliure".

"Troba el que estimes i deixa que et mati", diu Penn, parafrasejant Charles Bukowski, per justificar la seva addicció al tabac. La mateixa filosofia de vida també és extensible a altres afers vitals d'un actor que ha guanyat dos Oscars i un Globus d'Or. "He passat 15 anys miserables en rodatges", afirma amb contundència. Amb tot, reconeix que alguns projectes sí que l'han fet feliç, com ara la pel·lícula Em dic Harvey Milk, del 2009, l'últim rodatge on s'ho va passar bé, segons confessa. La cinta de Gus Van Sant, per la qual Penn va guanyar el seu segon Oscar com a millor actor, relatava l'assassinat de Harvey Milk, el primer càrrec electe dels Estats Units obertament homosexual. L'actor pensa que actualment no es permetria que ell interpretés el personatge pel fet de ser heterosexual. "En els temps actuals, no podria tornar a fer-ho. Vivim en una època en què tothom va massa lluny. És una política moralista i sense art que afecta la imaginació humana", assegura.

El bon record que guarda de la interpretació de Harvey Milk és una excepció dins de la seva llarga carrera actoral. "Em sento com un actor que interpreta un paper principal, és conegut, rep un bon salari, té una posició de lideratge en una pel·lícula i s'ha de presentar amb energia i ser com un guardaespatlles del director", relata Penn, de 63 anys, sobre la seva carrera de més de quatre dècades com a actor. "Em veia a mi mateix fingint i era esgotador. La majoria de les vegades pensava: «Quina hora és? Quan marxarem?»", confessa.

Més enllà de la faceta d'actor expeditiu

El presentador de televisió Bill Maher tenia raó quan va dir que "el Sean podria buscar la resta de la seva vida un paper que fos la meitat d'interessant que la seva vida real i no el trobaria". Per això el californià ha deixat de buscar-lo i ha tirat pel dret. En aquesta línia, el 2010 va fundar una organització sense ànim de lucre anomenada CORE, les sigles de Community Organized Relief Effort, que va néixer amb la intenció de donar suport alimentari a Haití. El següent objectiu de l'ONG ha sigut donar ajuda humanitària al Sudan, on hi ha hagut una escalada de violència.

Sean Penn

A títol personal, també va navegar amb una barca de rems pels carrers inundats de Nova Orleans per rescatar les persones afectades per les inundacions de l'huracà Katrina i, fins i tot, va arribar a entrevistar per al documental Superpower Volodímir Zelenski al seu búnquer poques hores abans que comencés la invasió a Ucraïna. Una actitud que, aparentment, està lluny de l'afirmació que va fer fa anys al The New York Times: "No m'agraden els humans". En l'entrevista publicada ara pel mateix diari, insisteix en la poca gràcia que li fan les persones. "Haurien de molestar menys", diu.

L'ànima lliure sentimental

Sobre aquest món pel qual no sent gaire simpatia, Penn diu que algunes dones feministes volen seguir sent femenines i alguns homes "estan sent feminitzats". A més, sobre les cites amoroses, creu que cada vegada són més similars a una transacció. Amb aquestes màximes, l'actor acumula un historial de tres matrimonis que han acabat amb divorci: primer amb Madonna, després amb Robin Wright –actriu de House of cards Forrest Gump i amb qui comparteix els seus fills Dylan Frances i Hopper Jack Penni, per últim, el fugaç matrimoni amb la també actriu Leila George.

Segons afirma, ara no vol saber res sobre l'amor, i per això no té cap relació. "Simplement soc lliure. Si arribo a estar en una relació, continuaré sent lliure, o si no no hi estaré. No crec que em tornin a trencar el cor per una relació", insisteix l'actor d'Acord i desacords i Mystic River.

En l'entrevista, la periodista Maureen Dowd aprofita per incidir en els rumors que asseguren que durant la relació que va mantenir amb Madonna la va colpejar amb un bat de beisbol. L'actor respon de forma evasiva: "És just dir que no soc el millor home del món. Però si colpejo a Mike Tyson al cap amb un bat de beisbol, anirà a l'hospital", ironitza sobre el boxejador professional. "És una persona que estimo", conclou.

stats