De rodatge

Què fa Pamela Anderson a Castellterçol?

Elle Fanning, Callum Turner, Riley Keough, Jamie Bell i Elena Anaya són alguns dels actors que protagonitzen la pel·lícula 'Rosebush Pruning'

Pamela Anderson aquest octubre
3 min

BarcelonaLa sortida de la Meridiana de bon matí, els revolts de Sant Feliu de Codines i, finalment, l'arribada a Castellterçol. Aquest és el recorregut que des de fa dies fa Pamela Anderson per anar a treballar, i que continuarà fent les pròximes setmanes. No és l'única famosa que ha estat cridada a rodar unes quantes setmanes en una casa del Moianès: també hi són actors com Elle Fanning, Callum Turner, Riley Keough, Jamie Bell o Elena Anaya. La trobada d'intèrprets de primer nivell entre els turons de la comarca té un motiu de ser: el rodatge de la pel·lícula Rosebush Pruning.

En un turó als afores del poble de Castellterçol s'amaga una mansió envoltada de 20.000 metres quadrats de terreny. Malgrat els intents del nombrós equip de treballadors per mantenir la discreció, les desenes de camions i furgonetes que constantment entren i surten del recinte fa temps que criden l'atenció del veïnat. "Ja estem acostumats que s'hi rodin pel·lícules, aquí, però mai s'hi havien estat tant de temps. Deu ser una cosa grossa, grossa", comenta una veïna sobre els cotxes, els camerinos i els generadors plantats davant de la luxosa edificació, que ja ha estat utilitzada en altres ocasions per rodar-hi diferents films.

Una casa amb historial

Els productors de pel·lícules internacionals no són els únics que s'han fixat en la casa dissenyada per l'arquitecte Robert Terradas. També es comenta pel poble que Gerard Piqué i Shakira feien nit darrere dels finestrals de vidre en algunes de les seves primeres trobades. Però aviat el que havia estat refugi d'intimitat serà projectat en pantalles d'arreu del món per la pel·lícula que s'estrenarà l'any que ve a Netflix.

"Ells són discrets, però nosaltres més", comenta una vilatana sobre la normalitat amb la qual entomen que grans actors de Hollywood rondin per aquest poble de menys de 3.000 habitants. Treballadors del film expliquen a l'ARA que des de principis de setembre diferents equips d'art freqüenten la casa per adaptar-la a l'ambientació del drama psicològic i que ja fa dues setmanes que va arribar-hi l'elenc. "És estrany veure tot aquest repertori d'actors junts, i que a sobre hi hagi Pamela Anderson és top", explica un treballador sobre la famosa actriu i model de Los vigilantes de la playa.

La primera informació que va fer saltar les alarmes va ser la publicació que la mateixa Anderson va penjar al seu perfil d'Instagram el 24 de setembre enmig d'un carrer de l'Eixample de Barcelona, la ciutat on fan nit tots els actors de la pel·lícula. A la imatge se la veu vestida de blanc saltant feliç amb el seu nou llibre entre les mans, titulat I love you, el seu primer receptari. Des de llavors el seu perfil i els dels seus companys de rodatge s'han mantingut inactiua per no revelar cap detall del nou projecte, que també es rodarà a la capital catalana i a Platja d'Aro.

Més enllà de la model, també serà la primera vegada que Turner, Keough i Fanning apareguin junts en una producció, malgrat que tots ells han tingut papers importants en films com Masters of the airUnder the bridge i The Great, respectivament. El film està dirigit per Karim Aïnouz i ha estat escrit pel grec Efthimis Filippou, que també va escriure Kinds of kindness i està considerat el guionista predilecte del premiat director de cinema Iorgos Lanthimos.

En la línia dels projectes escrits per Filippou, la pel·lícula, "estranyota", tal com la defineix un treballador, es basa en l'icònic film italià I pugni in tasca, de 1965, del director Marco Bellocchio. El relat narra una la història d'un home epilèptic que planteja assassinar la seva família disfuncional, en una trama que pretén satiritzar els valors familiars i socials inculcats. Ara bé, malgrat que el rodatge avança, no tot ha sortit com s'esperava. En principi, Kristen Stewart i Josh O'Connor també havien d'estar vinculats al projecte amb papers destacats, juntament amb Elle Fanning, però han acabat caient del rodatge.

stats