Tribunals

Nacho Palau torna a denunciar Miguel Bosé per la custòdia dels fills

Segons l'escultor, el cantant no el deixa fer de pare de les dues parelles de bessons

2 min
Miguel Bosé durant l'entrevista a 'El Hormiguero'.

BarcelonaL'exconcursant de Supervivientes Nacho Palau ha tornat a demandar Miguel Bosé. El maig del 2023 el Tribunal Suprem ja va desestimar un recurs presentat per qui va ser la parella del cantant durant 26 anys. Llavors, Palau va demanar que tant ell com Bosé fossin declarats progenitors de les dues bessonades nascudes per gestació subrogada, una titularitat que no li va ser concedida. Ara bé, la sentència sí que incloïa l'obligatorietat d'un règim de relacions que, segons l'escultor, no s'estaria complint.

Les vacances, que haurien de ser una temporada de tranquil·litat i relaxació, han estat per a Palau el detonant de la denúncia a Bosé. L'escultor ha justificat la seva decisió citant la sentència de primera instància –confirmada també per l'Audiència Provincial–, on si bé donava la raó a Bosé i rebutjava la declaració de paternitat, sí que establia un règim de relacions entre els quatre menors.

L’escultor va ser parella de Miguel Bosé durant 26 anys i van tenir plegats quatre fills.

"No m'està deixant exercir com a pare", va declarar Palau aquest dimarts a la revista Lecturas. Tal com ha explicat el director de la revista Luis Pliego al programa TardeAR, és el cantant qui "ordena i mana" en les qüestions sobre els fills. Concretament, Bosé ha passat les vacances a Mallorca amb les dues parelles de bessons –una bessonada són fills biològics del cantant i, l'altra, de l'escultor–, però, en canvi, no deixa que Palau se'ls emporti a València, la ciutat natal de l'exconcursant televisiu.

Segons Palau, aquest repartiment desigual del temps compartit amb els quatre fills va en contra de la sentència de 2023, en la qual s'instava que la parella treballés pel benestar dels fills que, tot i no ser biològicament germans, actuen com a tal.

Els antecedents judicials del matrimoni

El maig del 2023 el Tribunal Suprem va donar la raó al cantant Miguel Bosé en rebutjar el recurs de la seva exparella, que demanava que tots dos fossin declarats progenitors de les dues bessonades que van tenir per gestació subrogada abans de la seva ruptura. Així doncs, la sala civil va desestimar el recurs de Palau sobre una demanda de declaració de paternitat no matrimonial, que estava basada en la convivència i en l'interès dels fills.

"Avui, finalment, no s'ha reconegut als meus fills allò que són des del moment que van néixer. Els han dit que no és veritat una cosa que viuen i senten: els han dit que no són germans. Els han dit una cosa en contra del que saben perfectament: que no tenen dos pares. Tot això després de cinc llargs anys molt complicats per a tots", va escriure l'escultor a les xarxes socials.

stats