Catifa vermella

"Vull fer-ho en català": Miki Núñez anuncia nou disc a Los 40 Music Awards

Les Drassanes de Barcelona acull el sopar de nominats dels premis musicals

Ana Mena, Miki Núñez i Paula Koops als 40 Music Awards
4 min

BarcelonaFeia gairebé deu anys que Barcelona no es vestia de llarg per acollir els premis musicals organitzats per l'emissora Los 40. La voluntat de tornar a celebrar l'esdeveniment musical més important de la música pop es deu al centenari de l'emissora germana nascuda a la capital catalana, la Cadena SER. Per fer honor a la data assenyalada, la catifa vermella i el sopar dels nominats celebrat dimarts a la nit van regir-se per l'etiqueta que havia dictat l'organització: el glamur. Tots els cantants, artistes i creadors de contingut van haver de lluir els seus millors vestits de gala per començar a escalfar motors per al que el 8 de novembre serà l'entrega de premis de Los 40 Music Awards al Palau Sant Jordi, amb múltiples concerts en directe.

Però abans de veure en acció les grans estrelles de la música aquest novembre, els nominats van desfilar per la catifa vermella de les Drassanes de Barcelona. Els primers a fer lluir els seus looks van ser els concursants d'OT, com ara la menorquina Chiara amb un immens abric pelut, Paul Thin i Ruslana. També va passejar-se per la catifa Almácor, cantant de Brillos platino i protagonista de la còmica escena amb Cucurella a la celebració del Mundial de futbol.

Paula Koops a la catifa vermella de Los 40 Music Awards.
Vicco com a nominada de la nit.

Mentre l'última fornada de concursants d'OT entomava les mides de la catifa vermella i el fet d'haver d'atendre diferents mitjans a la vegada, els artistes més veterans passejaven amb solidesa i tranquil·litat pel que ja és un costum per a ells. Entre els nominats hi van passar Abraham Mateo, Álvaro de Luna, Ana Mena, Suu i els tres integrants de Stay Homas, que, a diferència dels altres, van assegurar que no se sentien gaire còmodes en la desfilada de looks i els insistents flaixos de les càmeres dels periodistes.

Un Miki Núñez eufòric i uns Estopa nostàlgics

Un dels més buscats de la nit va ser Miki Núñez, que malgrat ser un habitual dels platós de TV3 –abans com a copresentador d'Eufòria i ara com a presentador en solitari de Zenit– va assegurar en conversa amb l'ARA que preferia "els estudis de música mil vegades més": "El dia que vagi malament la música deixaré tota la resta fora". Així i tot, va assegurar que no li faria res tornar a presentar les campanades un any més. "Sisplau, directius de TV3, torneu-me a trucar per les campanades, perquè m'ho passo molt bé!", va insistir.

A més del nou repte televisiu, aquest octubre el cantant de Terrassa també llançarà un nou EP de sis cançons. "El més especial és que és en català. Cantant en català estic molt còmode i ara sento que vull fer-ho en català", va reivindicar. "A més, suposa el punt de partida cap a alguna altra cosa. Potser tornem una mica a les arrels, potser més Obrint Pas, més Txarango, és el que em ve de gust fer", va avançar l'exconcursant d'OT.

Miki Núñez al sopar de nominats de Los 40 Music Awards.

Un dels altres cantants que se sentia content de poder tornar a casa "després de mesos anant d'un costat a l'altre" era Nil Moliner. "És increïble poder anar als premis Los 40 Music Awards i poder dormir a casa", va dir amb un somriure d'orella a orella. "A més, es dona la coincidència que ara són les festes del meu poble, Sant Feliu de Llobregat, i les podré gaudir després de molt de temps", va explicar.

Nil Moliner al sopar de nominats de Los 40 Music Awards.
Ana Mena, una de les nominades de la nit.

Mentre tots els cantants supuraven una eufòria controlada, els germans David i José Muñoz, d'Estopa, només tenien al cap una cosa: la retirada del futbol de l'històric migcampista Andrés Iniesta. "Nosaltres voldríem que Iniesta no hagués marxat mai. Tant de bo que torni com a entrenador o qualsevol altra cosa que el faci feliç, com si vol com a cuiner, el que sigui!", van clamar.

Estopa al sopar de nominats de Los 40 Music Awards.

Però no tota l'atenció se la van emportar únicament els cantants; els creadors de contingut van tenir una presència considerable amb l'aparició de Jessica Goicoechea i Lola Lolita. Aquesta última admetia que només pensava en "arribar a l'hotel i descansar" perquè deia que fa dies que no dorm gaire. En aquesta línia, la influencer va recordar també la festa d'aniversari de Rosalía, a la qual va assistir. "Va ser increïble, però el més fort de tot va ser que tots sentíem que estàvem en família", va explicar a l'ARA sobre la celebració on hi va haver Kylie Jenner, Anya Taylor-Joy i Gigi Hadid.

De nom, Benita

El sopar també va suposar una de les poques aparicions en públic de Maestro Joao, ara Benita, després d'anunciar al maig el seu procés de transició. "Ho porto bé, diferent de com pensava que seria, vaig al meu ritme", va començar a parlar sobre la seva transició de sexe amb total naturalitat. "La transició l'ha de fer cadascú com cregui que l'ha de fer, no t'han de marcar els tempos. Jo, per exemple, tinc molta feina per treure i recordar coses del meu passat, necessito passar per tot això per configurar la persona que soc i vull ser".

Benita ha estat un dels convidats del sopar de nominats.

Però no tot és senzill, explica: "Ara m'enfado perquè penso «Ostres, ho hauria d'haver fet abans». Hi ha moltes coses que jo ja no podré fer; no podré sortir amb el primer noi sent una hetera normal, no podré anar amb les meves amigues al lavabo quan érem adolescents i jo em quedava a fora perquè no hi podia entrar... Però podré fer altres coses".

stats