Música

Patti Scialfa, dona de Bruce Springsteen, anuncia que pateix un càncer sanguini

La guitarrista ho ha anunciat en el documental 'Road Diary: Bruce Springsteen and the E Street Band', estrenat aquest diumenge al Festival Internacional de Cinema de Toronto

2 min
Bruce Springsteen i Patti Scialfa en una fotografia actual

BarcelonaAquest diumenge es va presentar al Festival Internacional de Cinema de Toronto Road Diary: Bruce Springsteen and the E Street Band, el documental que ressegueix la gira que des del 2017 està portant Bruce Springsteen i la E Street Band arreu del món. Tot i que normalment el protagonisme recau en el cantant, en la presentació qui es va endur tota l'atenció va ser la guitarrista de la E Street Band i dona de Bruce Springsteen, Vivienne Patricia –més coneguda amb el nom de Patti Scialfa– que va anunciar que des del 2018 pateix un càncer sanguini.

"Això afecta el meu sistema immunitari i haig d'anar molt amb compte amb els llocs on decideixo anar", diu Scialfa en el documental, justificant així la seva absència a l'estrena de Road Diary. "De tant en tant assisteixo a un o dos concerts, on interpreto unes quantes cançons a l'escenari, i això ha estat tot un repte. Aquesta és la meva nova normalitat ara per ara, i hi estic conforme", afirma la dona de Springsteen. La guitarrista no amaga la dificultat que li suposa sortir a l'escenari, motiu pel qual havia decidit abandonar la gira que va començar el 2017 i que a hores d'ara encara segueix el seu curs.

Les paraules de Scialfa sobre Springsteen

"El 2018, el Bruce i jo estàvem fent una sèrie de concerts a Broadway i a mi em van diagnosticar un mieloma múltiple en una fase inicial", especifica Scialfa sobre quan va rebre la notícia de la malaltia. En un altre moment del documental, que ja ha rebut molt bones crítiques dels primers espectadors, la guitarrista també aprofundeix sobre el que suposa tocar amb el seu marit i pare dels seus fills damunt dels escenaris. La música no s'estalvia cap paraula d'agraïment i estima cap a la seva parella, amb qui assegura que és una "meravella" poder compartir l'escenari, un fet que mostra als espectadors "un punt de vista de la relació que normalment no es veu".

La guitarrista no és l'única de la parella que ha tingut problemes de salut. El 2023 el cantant de Born in the USA es va veure obligat a ajornar la gira després que li diagnostiquessin una úlcera pèptica a l'estómac. Així i tot, en el mateix Festival Internacional de Cinema de Toronto ha volgut deixar clar que no planteja retirar-se aviat i que vol seguir actuant "fins que no pugui més". Scialfa, de 71 anys, va començar a formar a part del llegendari grup de música E Street Band com a guitarrista el 1984. Set anys després va casar-se amb Bruce Springsteen, amb qui ha tingut tres fills: Jessica, Sam Ryan i Evan James.

stats