Comiat

L'emotiu comiat de Madonna al seu germà i company inseparable Christopher

La Reina del Pop recorda els moments viscuts amb el seu germà petit, que va morir divendres passat

Madonna amb Christopher Ciccone i Alek Keshishian a la dècada dels 80
2 min

BarcelonaMadonna ha confirmat la mort del seu germà Christopher Ciccone, a l'edat de 63 anys. L'artista i ballarí va morir a Michigan acompanyat del seu marit i actor britànic Ray Thacker, després de lluitar en una llarga batalla contra el càncer. Aquest diumenge a la nit la Reina del Pop va dedicar una publicació d'Instagram de setze fotografies i un llarg text per agrair el temps compartit i lloar la bondat i el talent del seu germà.

"Va ser l'humà més proper a mi durant molt de temps", deia l'inici del text que va compartir la cantant amb gairebé 20 milions de seguidors. Entre la gran quantitat de paraules boniques que dedica al petit dels set germans, Madonna no s'ha estat de confessar les "dificultats" que van haver de viure junts a causa de ser diferents "i no seguir l'statu quo". Tot i viure en una societat que els jutjava i els assenyalava, la cantant recorda que la dansa va ser la salvació per a tots dos. "Descobrir el ball a la nostra petita ciutat de Bay City va salvar-me a mi i després també al meu germà. El meu professor de ballet, que també es deia Christopher, va crear un espai segur per al meu germà per poder ser gai, una paraula que no es pronunciava ni xiuxiuejava allà on vivíem".

L'estrella de la música rememora els bons moments que van compartir com el seu trasllat a l'"esbojarrada Nova York" per seguir les classes de ball i l'èxit que van viure tots dos "devorant l'escola d'art, música i cinema com animals famolencs". Però ser l'epicentre de la voràgine artística dels anys 90 al centre neuràlgic de la cultura pop no va portar només alegries: "Vam ballar enmig del caos de l'epidèmica del VIH", recorda Madonna al seu text, que ja han vist més de 800.000 persones en menys de 24 hores.

Però la relació entre dos artistes amb un impacte públic desigual no va ser fàcil. Sovint, mentre Madonna anava de ciutat en ciutat per actuar en les seves gires, el seu germà la seguia, quedant-se a l'ombra de l'atenció mediàtica malgrat haver fet una carrera en paral·lel. "Era un poeta i un visionari. L'adorava. Tenia un gust increïble i el do de la paraula; una habilitat que alguna vegada havia utilitzat en contra meva, però sempre el perdonava", recorda amb sinceritat la cantant, de 66 anys, que fins i tot confessa que durant un temps van "deixar-se de parlar".

El distanciament es va acabar quan Ciccone va emmalaltir. "Vaig fer tot el possible perquè pogués viure tot el temps possible, però va patir molt en els últims temps", assegura a la publicació. "M'alegro que ja no pateixi més. No hi haurà mai ningú com ell i sé que en algun lloc deu estar ballant", conclou l'emotiu text de comiat al seu germà petit.

stats