Escàndol

La corona noruega fa un pas més per fer front a l'escàndol de Marius Borg

Mette-Marit i Haakon han decidit restringir l'accés del fill de la princesa a la propietat reial

Marius Borg en un acte a Oslo el 2020
2 min

BarcelonaA l'agost el fill de la princesa de Noruega va saltar a la premsa internacional com a presumpte autor d'una brutal agressió a la seva exnòvia, que va haver de ser ingressada amb una commoció cerebral. Des de llavors el degoteig de noves informacions sobre el comportament agressiu, temerari i amb tendència a les addiccions de Marius Borg, fill de Mette-Marit i el seu exmarit, l'empresari Morten Borg, no han deixat de perjudicar la imatge de la corona noruega. Però malgrat que Mette-Marit i el príncep Haakon han fet front als escàndols, l'opinió pública els recriminava la manca de fermesa per controlar el seu fill. Ara els hereus de la corona han pres noves mesures.

Segons ha avançat el diari Se Og Hør, Mette-Marit i Haakon han restringit l'accés del fill de Marius a la propietat reial. Per una banda, la decisió pretén donar resposta als conciutadans noruecs que creuen que els prínceps no són prou vehements en allunyar el primer fill de la princesa –que no forma part de la línia successòria–. Per altra banda, com una mesura de seguretat de la mateixa casa reial, ja que també ha transcendit que Borg havia celebrat festes a la residència oficial de Mette Marit i Haakon, en les quals s'havien provocat danys a patrimoni mobiliari reial.

Una joventut tempestuosa

Pocs dies després que transcendís la presumpta agressió de Marius Borg a la seva exparella, ell va fer públic un comunicat de disculpa com a resposta a l'escàndol mediàtic generat: "Vaig cometre lesions corporals i vaig destruir objectes d'un apartament en ple estat d'ebrietat per haver consumit alcohol i cocaïna després d'una discussió. Tinc diferents trastorns mentals, el que significa que durant la meva infància i la meva vida adulta he tingut diferents reptes. He lluitat contra l'abús de substàncies durant molt de temps, motiu pel qual he passat per diferents tractaments. Ara reprendré aquest tractament de forma molt seriosa".

Però el comunicat, que pretenia alleugerir la tensió pública, no va aconseguir calmar els ànims després de fer públic que Borg, de 27 anys, feia temps que lluitava contra l’addicció a les drogues. A més, una setmana més tard, el fill de la princesa va reprendre el contacte amb la seva exparella trucant-li des d'un número ocult malgrat que se li havia imposat una ordre d'allunyament.

Per rematar-ho, el diari Se og Hør també va fer pública una conversa que va tenir el fill de la princesa amb dos detectius de la policia per a una entrevista preventiva a causa de la preocupació que havia despertat el seu consum de drogues. Els policies van recomanar al jove que deixés consumir drogues, per les repercussions legals i mediàtiques que podia comportar. Però ell va respondre: "No se'ls permet [als mitjans] escriure sobre això. És un acord. No hi ha res en què hagi de reflexionar, no estic preocupat per això".

stats