Luxe poc silenciós

La infracció que ha comès Mark Zuckerberg per estrenar el seu megaiot a Mallorca

La família del magnat tecnològic ha celebrat el setantè aniversari del seu pare a bord de la seva nova embarcació

3 min
Les vacances a Mallorca de la família de Zuck

BarcelonaL'esperit familiar de Mark Zuckerberg és conegut de fa temps a través de les seves publicacions a Instagram –plataforma del qual és propietari–, en què se'l veu preparant sopars en família, fent esport o de viatge amb la seva dona, Priscilla Chan. La difusió de la celebració del setantè aniversari del seu pare no ha estat una excepció. El creador de Facebook ha escollit la costa de Mallorca per passar uns dies navegant en família a bord del seu nou iot, però per fer-ho ha comès una irregularitat.

Zuck, tal com es fa dir pels amics, volia allunyar-se uns dies de les obligacions, les pantalles i la programació de softwares per relaxar-se amb els seus pares, germans, fills i nebots. Segons el mitjà especialitzat en embarcacions de luxe Luxury Launches, tanta ha estat la voluntat de desconnexió de Zuckerberg que va ordenar als conductors de l'embarcació desactivar els sistemes d'ubicació obligatoris (AIS) del seu superiot de luxe, així com del vaixell de suport que duu incorporat, des de Florida fins a l'illa balear.

El 'Launchpad', el iot de Mark Zuckerberg

Aquesta maniobra que permet no ser localitzable per l'Organització Marítima Internacional (OMI) vulnera la legislació marítima i posa en perill tant la seguretat dels tripulants com la dels altres navegants. La informació del rumb, la velocitat i la ubicació no es transmet als vaixells del voltant i això fa que augmenti el perill de xocar amb altres naus, una infracció que podria costar-li una multa milionària.

Uns dies de celebració

Tot i els esforços per mantenir la discreció, el gran iot de 188 metres d'eslora no ajuda gaire a passar desapercebut. Divendres passat Zuckerberg, Chan i els tres fills que tenen en comú, Max, August i Aurelia, ja es van deixar veure a l'aeroport de Palma. Allà es van trobar el vaixell amarrat al Club de Mar de Palma, al costat d'altres iots propietat de milionaris i xeics àrabs, i van esperar l'arribada dels germans de Zuckerberg, amb les parelles i fills corresponents, així com dels seus pares.

Al llarg d'aquesta setmana han transcendit molt poques imatges de les vacances mediterrànies de la família de Zuckerberg, però se sap que el iot ha fondejat per les cales del sud de l'illa, com la de Santa Ponça. La família de la quarta persona més rica del món també gaudeix pujant i baixant de tobogans i no han perdut l'oportunitat d'instal·lar-ne d'inflables al superiot de 300 milions d'euros perquè els més petits gaudissin de l'aigua salada.

La imatge que sí que s'ha difós per xarxes és la que el mateix Zuck ha compartit al seu perfil d'Instagram, on acumula gairebé 14 milions de seguidors. Aprofitant el setantè aniversari del patriarca de la família, Edward Zuckerberg, els fills van encarregar samarretes personalitzades de color blau amb la frase "Els nois de l'Ed", mentre que l'homenatjat portava la samarreta "Jo soc l'Ed". La seva dona, Karen Kempner, duia "La dona de l'Ed". Per acompanyar la imatge de tot el clan que va publicar a Instagram, i que ja acumula més de 166.000 de "m'agrada", el propietari de Meta va escriure unes paraules d'amor filial: "Per a l'home que va començar i continua inspirant tota la família –començava la dedicatòria–. Realment va ser meravellós sentir els nets (com a mínim els que són prou grans) explicant a l'avi els motius pels quals ell és important en les seves vides", seguia el missatge en clau intimista.

El iot, l'autoregal pels 40 anys de Zuckerberg

L'embarcació fa 118 metres d'eslora i compta amb tres pisos, dormitoris per a 24 convidats, espai per 48 tripulants, una pista de tenis i un heliport. El iot batejat com a Launchpad –un nom inspirat en la plataforma de desenvolupament col·laboratiu de software– va ser entregat al magnat tecnològic el 14 de maig com un autoregal per celebrar la quarantena. El detallet li va costar ni més ni menys que 300 milions d'euros.

stats