Opulènica

Christie's es prepara per a una subhasta de joies de 150 milions de dòlars, la més cara de la seva història

La firma britànica posarà a la venda la col·lecció privada de Heidi Horten, la dona més rica d'Àustria

Heidi Horten en nuna imatge d'arxiu
2 min

BarcelonaLa casa de subhastes Christie's ha anunciat que subhastarà a Ginebra la col·lecció de 700 joies de Heidi Horten (1941-2022), una col·leccionista d'art i filantropa que va arribar a ser la dona més rica d'Àustria. Segons informa l'agència Efe, la firma britànica espera aconseguir més de 150 milions de dòlars en aquesta subhasta, un preu que mai no ha aconseguit abans amb col·leccions privades. De fet, només en dues ocasions ha superat els 100 milions de dòlars, una de les quals va ser quan va vendre les joies de l'actriu Elizabeth Taylor, el 2011.

Entre les peces destacades de la subhasta hi ha el collaret conegut com a Briolette d'Índia, una peça de diamants de la firma de joieria Harry Winston venut originalment per Cartier el 1909. També destaca el Gran Mogol, un altre collaret, en aquest cas de maragdes, així mateix de Harry Winston. "A partir d'extraordinàries peces adquirides als anys 70 i 80, Horten va construir una col·lecció molt sofisticada, que combinava dissenys antics i moderns de les principals cases de joieria mundials", va destacar en un comunicat l'expert en joies de Christie's, Rahul Kadakia. La casa de subhastes britànica vendrà 400 d'aquestes joies al luxós Hotel des Bergues de Ginebra, entre els dies 10 i 12 de maig. La resta es posaran a la venda a través d'internet, al maig i també al novembre.

Algunes de les joies de Heidi Horten que es posaran a la venda

Els beneficis obtinguts es destinaran a la Fundació Heidi Horten, amb la qual es finançaran investigacions mèdiques i altres activitats filantròpiques, a més del manteniment del museu d'art modern i contemporani que la milionària va inaugurar a Viena el 2 de juny del 2022, deu dies abans de la seva mort. Horten, nascuda a la capital austríaca, va heretar la seva fortuna a l'enviudar del seu primer marit, Helmut Horten (1909-1987), amo d'una cadena de grans magatzems que va aconseguir posar en marxa gràcies a les seves amistats amb el règim nazi als anys 30. Des dels anys 90, Heidi Horten va començar a col·leccionar art modern i contemporani, adquirint peces d'autors com Pablo Picasso, Marc Chagall, Jean-Michel Basquiat, Da Flavin o Andy Warhol.

Una obra de Basquiat del museu de Heidi Horten
stats