Música

Luis Font, de Locomía: "M'he vist obligat a viure al carrer"

Feia uns mesos que l'integrant de l'icònic grup dels vuitanta actuava als metros de Madrid per guanyar-se la vida

2 min
Alguns dels integrants de Locomía als anys noranta

BarcelonaQuan fa poc més de dos anys va aparèixer la sèrie documental Locomía, sobre el grup musical dels anys vuitanta que incomodava l'heteronormativitat del postfranquisme, ja s'apreciava la intensa remor que havia quedat entre els integrants de la boy band. Llavors, el protagonista de la sèrie, Xavier Font –i autoproclamat líder del grup a l'afirmar "Locomía es mía"–, deixava els seus companys com a elements dispensables, fent anar els punyals amb més ganes que els vanos. Entre els integrants hi havia el seu germà Luis Font, un dels membres fundadors del grup, que des de la setmana passada viu als carrers de Madrid.

A partir de finals de maig, l'exintegrant de Locomía va començar a penjar al seu perfil d'Instagram diferents imatges actuant al metro de Madrid fent anar els icònics ventalls que van portar a la fama el seu grup de música. Sorprenentment, aquestes imatges també es combinaven amb d'altres en què se'l veia gaudint del temps en una piscina, a l'interior d'una casa i inclús al menjador d'un palau. La manca de descripció del centenar de fotografies compartides en menys de tres mesos i la varietat d'espais on passava el temps, dificultaven la construcció d'un relat versemblant de la seva situació.

Però dimarts de la setmana passada el Luis va posar títol a la situació que vivia: "El diari d'un sensesostre". La descripció acompanyava una fotografia feta de nit en un parc on es veia una manta estesa a terra i un coixí a tall de llit. Els comentaris del post es van omplir de suport i sorpresa al veure la delicada situació d'un dels intèrprets de Locomía i germà del fundador del grup. Lluny de calmar els ànims, el Luis va tornar a penjar una nova publicació explicant una realitat encara més crua.

Tot just feia pocs dies que havia estat operat del menisc i a causa de la seva situació econòmica es veia obligat a continuar la recuperació al carrer. "Aquesta és la meva dosi d'heparina, als que no us agradin les agulles no mireu", deia en el vídeo en què apareix assegut en un banc amb les mantes i provisions per passar la nit al carrer. "Escolteu, no deixeu missatges tan dramàtics, que estic bé. Fotut de la cama, però amb l'ànim fort", deia en una nova publicació on se'l veu a punt de dormir en un banc públic. "Sortiré d'això", acabava el vídeo.

Aquest dissabte el programa Socialité va entrevistar el Luis al mateix parc on fa dies que dorm: "He tingut un problema al menisc i no tenia forces per seguir cantant al metro. Sense entrar en gaires detalls, m'he vist obligat a viure al carrer i a acceptar-ho amb dignitat", va declarar a una periodista del programa de Telecinco. Des de Socialité també van posar-se en contacte amb Xavier Font, que no es va fer responsable de la situació del seu germà. "Va començar amb això del metro i ara diu que està vivint al carrer, una cosa que és mentida. El que el meu germà vol és sortir a la televisió. És un ridícul, jo no puc donar la cara per ell perquè no és gaire espavilat", va sentenciar. Aquest dilluns l'artista ha continuat anant a diferents televisions que s'han interessat pel seu relat.

stats