Manifestació

"L'habitatge és un dret i no un negoci": l'actriu Carolina Yuste es planta contra l'especulació

El missatge de l'actriu difós per 'El Universo Media' ha estat àmpliament republicat a les xarxes i ha generat una gran varietat d'opinions

Carolina Yuste: “Hauria matat l’Eugenio  Al minut 1. No el suportava”
2 min

BarcelonaSón diferents les capitals de l'Estat que des de fa mesos es manifesten en contra dels preus de lloguer desorbitats en el mercat de l'habitatge. A la manifestació "històrica" d'aquest diumenge a Madrid van assistir-hi 150.000 persones, segons el Sindicat de Llogateres, una dada que la Delegació del Govern va rebaixar a 22.000. Malgrat la disparitat en la quantificació dels assistents, sí que es coneixen algunes de les personalitats que van assistir-hi, entre les quals l'actriu Carolina Yuste, que va fer unes declaracions contundents a favor del dret a l'habitatge.

A diferència d'altres rostres coneguts que prefereixen mantenir-se en l'equidistància política, l'actriu de Saben aquel no només no va tenir cap problema a assistir a la manifestació, sinó que també va atendre el mitjà El Universo Media en una entrevista que ha estat àmpliament compartida a les xarxes. "L'habitatge és un dret i no un negoci. Jo soc llogatera i, pel que podíem esperar, estic bé, però vivim a Madrid i sabem la situació que hi ha, que cada vegada és més difícil viure i sobreviure pagant els lloguers que ens fan pagar. No pot ser que el 80% del sou d'una persona es gasti en l'habitatge i que sigui un bé de mercat i s'especuli amb això", va etzibar l'actriu enmig de la manifestació.

Malgrat que Yuste, de 33 anys, va reconèixer que pot permetre's no haver de compartir pis, és conscient que no és un dret del qual pugui gaudir la gent de la seva generació. "El privilegi que jo tinc de poder assumir el preu d'un lloguer no el poden gaudir moltes altres persones. Hi ha qui ha de lligar-se a una parella o seguir compartint pis amb 40 o 50 anys, que si és el teu desig, perfecte, però normalment passa perquè és una necessitat", reivindica la protagonista de La InfiltradaCarmen y Lola.

El fragment d'entrevista difós a TikTok i a la plataforma X ha generat una gran diversitat d'opinions. Per una banda, alguns usuaris l'han acusat de ser una hipòcrita per estar pronunciant aquest discurs i no haver de compartir pis i d'altres han aplaudit i republicat el fragment qualificant-la de "reina" o "la millor".

stats