Empresari

L'empresari britànic Mike Lynch, desaparegut en l'enfonsament del vaixell on navegava

Els serveis d'emergència sicilians estan buscant set dels vint-i-dos tripulants de l'embarcació que ha naufragat aquesta nit després d'una tempesta

2 min
L'empresari Mike Lynch

BarcelonaL'empresari tecnològic Mike Lynch és un dels set tripulants desapareguts que viatjaven en un superiot que ha naufragat aquesta matinada a les costes de Sicília. A hores d'ara, també s'està buscant tres ciutadans britànics més, dos nord-americans i un canadenc que haurien desaparegut arran de la tempesta que ha tingut lloc al voltant de les cinc de la matinada i hauria fet bolcar l'embarcació de 56 metres.

Els serveis d'emergència han aconseguit rescatar quinze de les vint-i-dues persones que anaven a bord del Bayesian, una embarcació amb bandera britànica. Entre les persones rescatades hi ha Angela Bacares, la dona de Lynch, tal com ha informat una font propera a la família. Així i tot, continua la recerca de set passatgers que haurien naufragat després que el vaixell bolqués a 49 metres de la costa de la població de Porticello, al nord de l'illa italiana. També s'ha trobat un cos sense vida, tal com ha informat el portaveu del servei de rescat italià, Luca Cari.

Un dels desapareguts és el fundador d'Autonomy Corporation, Mike Lynch, de 59 anys. L'emprenedor va ser distingit amb l'Orde de l'Imperi Britànic pels serveis prestats a les empreses el 2006 i el 2011 va ser nomenat membre del consell de ciència i tecnologia pel llavors primer ministre, David Cameron. Però Lynch no només va acumular reconeixements. Aquest mes de març va protagonitzar un judici a San Francisco, després de ser acusat per primera vegada el 2018 per presumptament haver inflat les vendes, enganyar reguladors i enganyar l'eventual comprador. Aquest juny va quedar lliure de càrrecs.

El portaveu d'Afers Exteriors del Regne Unit ha comparegut i ha assegurat que estan "en contacte amb les autoritats locals per fer el seguiment de l'incident ocorregut a Sicília", a més d'assegurar que estan preparats per "aportar tot el necessari als ciutadans britànics afectats". Vuit dels quinze rescatats, inclòs un nadó d'un any, han estat traslladats a hospitals locals i a hores d'ara tots estan fora de perill. La Fiscalia de Termini Imerese està investigant l'incident.

stats