Jesús Mariñas tindrà el comiat discret que va demanar

El periodista del cor va morir ahir als 79 anys a causa d'un càncer

El periodista del cor Jesús Mariñas
2 min
1
Regala aquest article

BarcelonaEl periodista Jesús Mariñas, mort aquest dimarts als 79 anys en un hospital de Madrid, serà incinerat i acomiadat en la intimitat, tal com havia demanat ell mateix en les seves últimes voluntats, i després descansarà a la Corunya, el seu lloc de naixement, on també hi ha les cendres de la seva mare. Les restes mortals del periodista, considerat com un dels pares de la premsa del cor a Espanya, van ser traslladades al tanatori de Tres Cantos de Madrid ahir, on no hi va haver vetlla, i se l'ha incinerat. Segons La Razón, on col·laborava, Mariñas volia que les seves cendres s'escampessin al costat de les restes de la seva mare.

El periodista feia dies que estava ingressat a l'Hospital de San Rafael, on ha mort per les complicacions derivades d'un càncer de bufeta. Prèviament havia estat ingressat a l'Hospital Ramón y Cajal de la capital madrilenya. Mariñas va fer públic l'octubre del 2021 que patia càncer, encara que ja feia temps que lluitava contra la malaltia. Tot i el seu delicat estat de salut, va treballar fins al final i fa uns dies publicava a la revista Diez Minutos una columna dedicada als nous projectes d'Isabel Pantoja.

“Mariñas ha mort tranquil i abrigallat per Elio Valderrama, el seu marit i l'amor de la seva vida, amb el qual feia més de 32 anys que mantenia una relació sentimental, sis dels quals de matrimoni. Valderrama no s'ha separat del periodista en els seus últims moments”, ha apuntat la revista del cor. Fa dues setmanes, Valderrama, fotògraf, publicava una fotografia pel seu aniversari a les xarxes socials en què apareixia Mariñas sobre un llit d'hospital amb una imatge visiblement desmillorada.

Conegut i temut pels famosos per la seva ploma mordaç, Mariñas va néixer el 3 d'octubre del 1942 a la Corunya i es va llicenciar en periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona. Com a especialista en informacions del cor, ha col·laborat en gairebé totes les revistes dedicades a aquest gènere en més o menys mesura, com Interviú, Garbo, Lecturas, Diez Minutos i Época. En ràdio va treballar molts anys amb Luis del Olmo per a la seva tertúlia a Protagonistas, però sens dubte la popularitat l'hi va donar la televisió. Programes del cor com Tómbola o Sálvame, que aquest dimarts va arrencar amb un homenatge al col·laborador, van mantenir la seva fama al llarg d'anys. “Ha sigut una persona que ha marcat època a la premsa del cor”, apuntava ahir el presentador Jorge Javier Vázquez.

“Tinc el cor trencat, se n'ha anat un gran amic, Jesús Mariñas, un periodista de raça. Vital, company de viatge entranyable, generós…Tant de bo que en aquest últim viatge li vagi bé”, ha apuntat la periodista Rosa Villacastín. “Ahir jo el vaig visitar i ja estava adormit, però ha tingut moltíssim afecte per part de tots els companys. Hi ha passat tothom de la professió, que se l'estimaven moltíssim”, assegurava ahir Rosa Benito a Ya es mediodía.

stats